WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hilversumse Schakers winnen
's-Graveland, zo 28 januari 2007

Afgelopen donderdag won de Hilversumse schaakverenging Voga-De Pion van de Schaakvereniging 's-Graveland met 5,5 - 2,5.

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

ingezonden bericht

Zware strijd in de Derby tussen SV 's Graveland en Voga-de Pion uit Hilversum

Op donderdag 25 januari, een week later dan de bedoeling, kwam VOGA op bezoek in Kortenhoef. De vertraging kwam door de zware storm een week eerder.

In een gemoedelijke sfeer, waarbij veel mensen die elkaar al enige tijd niet hadden gezien, werden de degens boven de acht schaakborden gekruist. Henk Schoenmaker had een Konings-Indische partij. Hij kwam zwaar onder druk te staan en verloor. Patrick Kreuning opende met de Bird, maar doodrdat zijn tegenstander goed speelde kwamen de witte stukken in de verdrukking te staan wat Patrick uiteindelijk fataal werd. John Reichart verloor een stuk, dacht compensatie te krijgen in de vorm van een paar pionnen, maar dit mislukte. Peter Cornelissen blunderde in zijn overmoed een toren weg.

Zo stond het al snel 0-4 voor de tegenstander. John van de Klein kwam sterk uit de opening. Hij won een stuk en doordat de opponent te vroeg rocheerde kreeg deze een zware aanval voor zijn kiezen, met onder andere een vork. Er was geen houden meer aan. Henk Passenier had een gelijk opgaande partij. Hij moest gezien de stand wel doorspelen en mocht het remise aanbod van zijn tegenstander niet accepteren. Door de uit de stand voortkomende verwikkelingen kwam Henk te kort. John Boeschoten had geen kind aan zijn tegenstander, een openingsfout werd vakkundig afgestraft waarna de opponent een soort van weggeefschaak ging spelen.

Jan Andriessen had de leukste partij van de avond. Zijn opponent kwam fel uit de opening met oprukkende pionnen. Jan ruilde een stuk voor een drietal pionnen. Hij kwam volkomen gewonnen te staan maar zag de beste voortzetting over het hoofd en berustte in remise. Zo werd de eindstand 2.5-5.5 voor de Hilversummers.

Daarna werd er nog enige tijd nagepraat. Mocht u ook willen komen schaken of kijken, neemt u dan even contact op met de afdeling p.r. Patrick Kreuning staat u graag telefonisch (06-18037278) of per email ( pkreuning666@yahoo.com ) te woord. Voor verdere info, kijk ook eens op onze website: http://home.tiscali.nl/svgraveland .

Patrick Kreuning
Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief