WIJDEMEERSE WEBKRANT
Zend Knop
Wijdemeren, ma 8 januari 2007

De bijlage van NRC Handelsblad van afgelopen weekend was geheel gewijd aan internet. Meedoen is de boodschap aan de bestuurders.

In discussies in de raad horen en in ambtelijke stukken lezen wij soms dat een onderwerp in de media onjuist is beschreven. Soms staat er dat een onderwerp in de WWK fout belicht is. In het ambtelijke stuk, dat weken of maanden later verschijnt, staat dan hoe het echt zit. Een voorbeeld zullen wij hier achterwege laten, om niet te verzanden in een inhoudelijke discussie over een specifiek onderwerp.

Aan dat fenomeen moesten wij denken toen wij onderstaand stuk in M, de zaterdagbijlage van de NRC, lazen.

Zend-knop

Onder het kopje zend-knop wordt beschreven hoe de amateur op internet tegenwoordig net zoveel te vertellen heeft als de professional. Als voorbeeld worden de beroemde websites geenstijl.nl, volkomenkut.nl, YouTube en Hyves genoemd.

Citaat uit M:

"De elites in dit land slaan de internetdiscussies met gemengde gevoelens gade. Ze beseffen dat hun iets ontglipt: gezag, controle, macht. Misschien begrijpen ze dat er twee mogelijkheden zijn. Ze kunnen zich terugtrekken in de vertrouwde instellingen en het gezelschap van gelijkgezinden zoeken. Maar er is ook een andere mogelijkheid: cyberspace intrekken, Hyves-lid worden, het debat aangaan op geenstijl.nl, eigen gespreksgroepen oprichten. Meedoen dus."

Gebruik die zend-knop

Burgemeester Don Bijl en wethouder Wim Neef hebben enkele keren gereageerd op berichten in de WWK. Dat is prima. Daar zijn wij heel blij mee. Dat is meedoen.

Maar als wij in een intern ambtelijk stuk bij de commissiestukken toch weer lezen dat men op het gemeentehuis vindt dat iets heel compleet anders zit dan in de WWK en de andere media belicht is, dan denken wij: "Het is zo simpel. Gebruik die zend-knop! Corrigeer fouten. Geef achtergronden en tegenwicht. Ga niet in interne memo's, die weken later bekend worden, zitten mopperen op de media. Reageer. Daar is die knop voor."

Wijdemeerse Webkrant
Rik Jungmann

De RSS feed wijzigt. Lees meer.

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief