WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jaaroverzicht Eerste Kwartaal
Wijdemeren, do 27 december 2007

Wij blikken terug op 2007. Per maand het opvallendste nieuws van die maand. Vandaag het eerste kwartaal.

Januari

Januari (en een deel van februari) was zonder enige twijfel de maand van Willem Degekamp, de onfortuinlijke onderwijzer van de Curtevenneschool in Kortenhoef. Per 1 janauri kreeg hij ontslag, omdat hij zijn administratie niet goed had bijgehouden. Zijn leerlingen zetten een filmpje op YouTube waarin zij eisten dat hij terug zou komen. Later werd er in alle vroegte voor het huis van Degekamp gedemonstreerd door ouders en leerlingen onder toeziend oog van RTVNH, kranten en andere media. Zelfs de NRC schreef over Meester Willem. De Stichting Primair, zijn baas, hield nog even vol, maar zakte langzaam door de hoeven en gaf uiteindelijk toe. Het gemeentebestuur hield zich afzijdig. De schooldirecteur moest het veld ruimen, nadat Meester Willem weer terug was op school. De WWK bereikte een record aantal bezoekers van boven de duizend per dag.


Dit staat op de website van 4 in het Land. (RTL)

Op Eerste Kerstdag was het fragment met de demonstratie voor meester Willem het meestgevraagd in het jaaroverzicht van 4 in het Land op RTL4.

Februari

In februari begon de campagne voor de statenverkiezingen begin maart. De VVD liep zich het vuur uit de sloffen voor Sieta Vermeulen. Broer Jan Franssen, CdK van Zuid-Holland, schoot zijn zuster te hulp. Er werd zelfs water naar Haarlem gebracht. Het mocht niet baten.

Er werd een offerte aangevraagd voor de kleedruimte van de SV 's-Graveland. Henk de Kloet en Putter denken een schandaal aan het licht te brengen. De gemeente loopt 2,5 ton mis door het opheffen ven erfpacht. Na wat gemor verstomt het debat. Het CDA gaat de paarse krokodil te lijf. De bureaucratie en de regels moeten worden teruggedrongen. Ook dit initiatief sterft later in het jaar in schoonheid. Ondernemers komen niet klagen, terwijl ze dat toch enkele keren in een persbericht is gevraagd.

Maart

Op 7 maart zijn de Statenverkiezingen. In Wijdemeren winnen de SP en de Partij voor de Dieren. de PvdA en D66 lijden het grootste verlies. De vereniging Gayfarmer denkt dat die club ook wel iets voor CDA minister Gerda Verburg is. Dat blijkt niet het geval. Gerda wordt geen lid. De HKL heeft samen met SLOP een boek over het Loosdrechtse porselein gemaakt. Op 6 maart ziet het boek het levenslicht. Het laatste stuk fietspad langs het Zuidereinde wordt aangelegd. Raadslid Ruud Buys schreef een boek over de vliegramp op Tenerife en bood dat aan aan burgemeester Don Bijl. Eerst wilde Utrecht Wijdemeren dwingen om mee te doen aan een herindeling met Loenen. Dat ging voorbij. Toen wilde Noord-Holland dat Wijdemeren zou fuseren met bijv. Weesp. Ook dat ging uiteindelijk voorbij. De jarenlange strijd over de, al dan niet, sloop van de Najade casco's in Loosdrecht duurt voort.

bron
WWK
foto
div.
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
5 gr.
windkr. 5