WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lintje Mw. Pijpers- v.d. Hout
Nederhorst den Berg , wo 19 december 2007

Mevrouw E. Pijpers - van der Hout uit Nederhorst den Berg is vandaag benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg de onderscheiding van burgemeester Don Bijl.

Update 19-12-2007, 17.23: foto toegevoegd.

persbericht

Lintje voor mw. E. Pijpers- van der Hout uit NdB

Mevrouw E. Pijpers - van der Hout uit Nederhorst den Berg is op 19 december 2007 benoemd tot Lid in Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de bijbehorende versierselen uit handen van burgemeester Bijl.


Mevrouw Pijpers met burgemeester Don Bijl

Op 1 november is mevrouw Pijpers (59) met pensioen gegaan nadat zij 43 jaar met hart en ziel in de gezondheidszorg gewerkt heeft. Als laatste werkte zij als teammanager van de afdeling Spoed Eisende Hulp van de Tergooiziekenhuizen (locatie Blaricum). Daar staat ze bekend als een integere leidinggevende met veel zorg en aandacht voor patiënten en medewerkers.

Kwaliteit dienstverlening

Mevrouw Pijpers heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van De Spoed Eisende Hulp afdeling. Zij introduceerde als één van de actieve zorgmanagers modellen om de prestaties van de afdeling beter zichtbaar te maken. Haar inzet steeg vele malen uit boven haar taakomschrijving en het afdelingsbelang. Zo was zij een actieve partner in de samenwerking met de Huisartsenpost van St. Primair, bij de Regionale keten Acute Zorg, de ontwikkeling van de Rampenopvang in de regio met de GHOR en niet in de laatste plaats met de Centrale Post Ambulancevervoer. Ook besteedde zij wekelijks 5 à 6 uur vrije tijd binnen Tergooiziekenhuizen aan het onderhouden en herstellen van relaties binnen het ziekenhuis. Ze heeft een belangrijke rol gespeeld in het oplossen van beginnende en soms langslepende conflicten. Haar motto is openheid te zoeken en kwaliteit in de dienstverlening na te streven.

Personeelsvereniging

In haar vrije tijd was mevrouw Pijpers de motor achter de activiteiten die de Personeelsvereniging voor de 1300 medewerkers organiseert. Voorbeelden zijn de Sinterklaasviering, viering Dag van de Zorg, diverse sportieve en culturele evenementen, waaronder buitenlandse reizen. Bij sportevenementen stond ze altijd klaar om geblesseerde deelnemers op te vangen en adequaat te behandelen. Met deze inzet gaf ze uiting aan wat voor haar belangrijk is: aandacht voor de medewerkers die vaak een zware taak hebben in de patiëntenzorg.

Omzien naar anderen

Als het gaat om omzien naar elkaar is mevrouw Pijpers een voorbeeld. Ze is alert op iedereen in haar omgeving en is altijd voor anderen in de weer. Zo nam ze een vriend van haar zoon tijdelijk in huis, zorgde zij jarenlang voor een oude tante en begeleidde een aantal bevallingen in haar vriendenkring en nam tijdens de kraamtijd het huishoudelijk werk op zich. Wekenlang heeft ze haar terminale schoonzus en zus verzorgd en begeleid. Veel mensen in haar omgeving vinden bij haar een luisterend oor, echte interesse en wijze raad. Ook nu ze gestopt is met werken, gaat ze door met zorgen. Zij heeft aangegeven na haar pensionering op vrijwillige basis aan de slag te willen blijven voor ouderen die behoefte hebben aan professionele verpleegkundige zorg op hun vakantie.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als "iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben".
bron
persbericht
foto
Gem. WDM
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
-2 gr.
windkr. 2