WIJDEMEERSE WEBKRANT
Jin Shin Jyutsu voor kinderen
Nederhorst den Berg , vr 31 augustus 2007

Op 17 september 2007 start een cursus-cyclus Jin Shin Jyutsu voor kinderen van 6-12 jaar in Cultureel Centrum de Spot in Nederhorst.

ingezonden bericht

Jin Shin Jyutsu voor kinderen

Jin Shin Jyutsu voor kinderen van 6-12 jaar

Vindt u dat uw kind vaak hangerig is, of juist druk, of zelfs regelmatig ziek? Wilt u meer rust creëren in huis? Leest u dan even verder.

De tijdgeest 'verlangt' dat wij ons aanpassen aan het soms moordende tempo. Dus wringen wij en onze kinderen ons in alle mogelijk bochten om daaraan te voldoen. Meestal tegen beter weten in. Het lichaam kan dit tempo echter niet blijvend bijbenen. We worden moe en prikkelbaar, en uiteindelijk ziek; we zeggen dan dat we 'te weinig energie hebben'. Een goede nachtrust kan wonderen doen en ons weer enigszins opladen. Toch kunnen we zo de energieblokkades die zijn ontstaan zo niet opheffen. Ons energielichaam is namelijk de blauwdruk voor een goed functionerend fysiek lichaam en een opgewekte geest. Energetisch in balans zijn is dus een voorwaarde voor lichamelijk en geestelijk welzijn, voor jong en oud.

Energetische EHBO

Ontspannen is mogelijk via sport en spel. Maar ook door regelmatig aandacht te besteden aan de innerlijke energie-huishouding. Daarom start dit najaar een serie van zes lessen, speciaal voor basisschool-leerlingen. Vanaf maandagmiddag 17 september a.s. kunnen zij in de Spot in Nederhorst den Berg leren waartoe onze handen in staat zijn

Wat is Jin Shin Jyutsu?

Jin Shin Jyutsu is een meer dan 1000 jaar oude Japanse kunst om de levensenergie in het lichaam in balans te brengen. In die dagen werd deze kunst in het verre oosten veel en met succes toegepast. Jin Shin Jyutsu versterkt het zelfgenezend vermogen dat ieder mens van nature bezit. Naast behandelingen door een opgeleide beoefenaar bestaat er ook een zelfhulp-gedeelte. Door hun prille leeftijd zijn kinderen erg flexibel en bij uitstek geschikt om dit aan te leren.

Wilt u meer weten over deze cursus, komt u dan op 8 september in Nederhorst den Berg naar de cultuurmarkt waar de Spot haar cursusprogramma presenteert. Daar ligt een folder voor u klaar en kan ik u aanvullende informatie geven. U kunt ook alvast kijken op www.interzicht.nl of een folder aanvragen via info at interzicht.nl of 035-6569665.

Celia Jansen
InterZicht

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 4