WIJDEMEERSE WEBKRANT
Lintje voor Mw. Schaap-Doorn
's-Graveland, vr 31 augustus 2007

Mevrouw D. Schaap - Doorn uit 's-Graveland is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Burgemeester Bijl reikte de versierselen gisteren uit.

persbericht

Koninklijke onderscheiding voor mw. Schaap - Doorn

Op 17 augustus is mevrouw D. Schaap - Doorn uit 's-Graveland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje- Nassau. Burgemeester Bijl heeft de versierselen en de bijbehorende oorkonde op 30 augustus uitgereikt.

Mevrouw Schaap - Doorn (83) is vanaf 1987 als vrijwilliger betrokken bij de Stichting Terminale Thuiszorg Hilversum voor 1 à 2 dagdelen per week, soms ook 's nachts. Zij biedt ondersteuning aan mensen die ernstig ziek zijn en weten dat het einde nabij is. Zij levert zorg aan huis om de druk en het lijden van de familie en de stervende te verzachten. Daarnaast biedt zij een luisterend oor, het waken bij een pati ë nt en het 'er zijn' voor de medemens.

Van 1998 tot 2005 was zij tevens 4 à 8 uur per week vrijwilliger bij de Stichting Inloophuis 'Wording' te Hilversum, een open huis voor dak- en thuislozen met een drugs- en/of drankverslaving. Het inloophuis biedt de mogelijkheid om op gezette tijden tot rust te komen of te spreken met medewerkers en bezoekers. Mevrouw Schaap - Doorn gaf bezoekers te eten en drinken en bood hen een luisterend oor. Zij is onderscheiden 'omdat zij zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen'.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
20 gr.
windkr. 4