WIJDEMEERSE WEBKRANT
Keuring Floralia
Kortenhoef, do 30 augustus 2007

Op donderdag 6 september a.s. vindt in de Dobber de jaarlijks keuring plaats van de wedstrijdplanten van de Floraliavereniging.

persbericht

Keuring Floralia

Op donderdag 6 september a.s. vindt in dorpshuis de Dobber, Kerklaan te Kortenhoef de jaarlijks keuring plaats van de wedstrijdplanten van de Floraliavereniging 's-Graveland e.o. (Inleveren 5 september vanaf 19.00 uur)

Al jaren is deze planten opkweekwedstrijd een fenomeen in Kortenhoef , 's-Graveland en - inmiddels wijde - omgeving. In mei werd aan de deelnemers een drietal plantjes (hoogte ongeveer 10 cm ) uitgereikt met het doel deze zo mooi en groot mogelijk te laten opgroeien.

Een deskundige vakjury zal de planten - van de doorgewinterde kwekers tot die van de jongste jeugd - aan een zeer kritische blik onderwerpen.

Of de planten zo mooi zullen zijn als op bijgaande foto zal op de gratis toegankelijke tentoonstelling moeten blijken. Dit jaar zal voor het eerst de A. Nageltrofee worden uitgereikt voor de mooiste plant van de gehele tentoonstelling. Hierbij maken we geen onderscheid tussen jeugd en volwassenen.

Deze trofee is een eerbetoon aan de onlangs overleden heer Arie Nagel, die vele jaren een voortrekkersrol vervulde binnen de Floraliavereniging. Het is dit jaar 100 jaar geleden dat de Floraliavereniging werd opgericht. Op informele wijze zal teruggeblikt worden (tussen 1900 en 2000 u) De tentoonstelling is geopend op donderdag 8 september van 15.00 - 17.00 uur en na 19.00 uur.

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 3