WIJDEMEERSE WEBKRANT
Live Shopping terug?
Kortenhoef, do 9 augustus 2007

Ferry de Korte krijgt bijval vanuit Kortenhoef. Jan-Willem Vreeswijk heeft liever het Live Shopping kanaal terug op de frequentie van TV Wijdemeren.

ingezonden bericht

De ingestuurde reactie van Ferry de Korte kan ik dan van harte delen en begrijpen. Indien een (lokale)omroep besluit om de informatievoorziening uit te breiden met TV is het ook belangrijk dat hierachter veel medewerkers aanwezig zijn om deze informatievoorziening mogelijk te maken. Helaas vrees ik dat alleen de heer Stefan Troost dit team daadwerkelijk is, die helaas (vrees ik) niet een TE democratische manier van beslissen kent. Ik ken hem immers van een andere omroep en even Googlen levert helaas niet veel positieve reacties op.

Uiteindelijk is de lokale informatie voorziening van de Youfm radio al erg slecht qua informatievoorziening en waarom wil de omroep dan ook een TV kanaal verzieken?! Het roept bij mij dan ook (zoals te lezen is) erg veel ergernis bij me op en dan heb ik toch liever nog het LIVESHOP shopping kanaal. Immers de informatie op het TV kanaal is ook prima en VOORAL BETER na te lezen via de Gooi en Eembode/Lander of via het Wijdemeren.com webportal. Immers de omroep verwees op de TV toch alleen maar naar andere bronnen en creëerde zelf geen nieuws!

Een voorstel? Trek de uitzendlicentie in en geef een nieuwe licentie uit aan een partij die echt voor de informatievoorziening zorgt zoals Wijdemeren.com, dan krijgen we eindelijk eens LOKAAL nieuws en geen nieuws zoals de loze Amerikaanse feitjes in de lokale?! radio programma's.

Kortom: Met Digitenne mist u totaal niks van uw lokale omroep!

Jan-Willem Vreeswijk
Kortenhoef

Naschrift redactie WWK:

Wij hebben vorig jaar geëxperimenteerd met video in de WWK. Dat werkte technisch gezien prima. Het maken van de clips was wel tijdrovend. Dat was een aanzet om te onderzoeken of er belangstelling bij bedrijven was om commercials in de WWK te plaatsen. Daarop kwam geen reactie, dus stopten wij het experiment. (De filmpjes die wij toen samen met Europe Video maakten zijn nog steeds te bewonderen.)

Een andere mogelijkheid die wij toen bekeken hebben was lokale televisie over internet. De infrastructuur was beschikbaar. Dat was geen enkel probleem.

Het maken van programma's die interessant genoeg zijn om naar te kijken en adverteerders te trekken is lastiger. Daarvoor is het nodig dat er voldoende nieuws in Wijdemeren is om een programma te vullen. Wij publiceren per week rond de vijftien berichten. Circa twee per dag, waarvan er een aantal mededelingen zijn zonder noemenswaardige achtergrond om uit te diepen. Daar maak je geen dagelijks TV programma mee.

Het tweede probleem is mankracht. En dat is nog een veel groter probleem. Publiceren van berichten kan op ieder moment. Een TV programma moet ter plekke opgenomen worden, liefst met twee man (camera en presentator). Die hebben wij niet. En het kost veel tijd.

Het kan ook simpeler. Met een vaste camera en een nieuwslezer. Maar dat voegt niets toe aan de WWK zoals hij nu is en het is wel veel arbeidsintensiever. Dus hebben wij er vanaf gezien.

Maar wij danken de heer Vreeswijk voor het vertrouwen dat hij in de WWK uitspreekt.

Redactie WWK

PS. Petje af voor Jos Werkhoven die nu al enkele jaren het videoweer dagelijks verzorgt.

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 5