WIJDEMEERSE WEBKRANT
Joodse Muziek in Antonius
Kortenhoef, di 24 april 2007

Kamerkoor Pur Sang brengt op 3 juni een concert van joodse muziek ten gehore onder de naam 'Diaspora' in de Sint Antoniuskerk.

persbericht

Kamerkoor Pur Sang brengt Joods repertoire in concert 'Diaspora'

Kamerkoor Pur Sang brengt op zondagmiddag 3 juni 2007 een bijzonder concert ten gehore in de Sint Antonius van Paduakerk te Kortenhoef onder de naam 'Diaspora'.

Tijdens dit bijzondere concert hoort u onder meer a capella koormuziek van diverse Joodse componisten. Onder leiding van dirigent Paul de Boer brengt Pur Sang naast religieus geïnspireerde composities uit Israël ook een aantal bewerkingen van wereldlijke liederen van Sefardische of Spaanse Joden. Van de Joods-Amerikaanse componist Jeff Hamburg worden enige delen uit zijn koorcyclus ´Dibboek´ gezongen. Dit werk schreef hij op tekst van de Nederlandse dichteres Judith Herzberg. Bijzonder repertoire, dat zeker de moeite van het beluisteren waard is!

Om de verspreiding ofwel Diaspora van Joodse muziek zo breed mogelijk te belichten zal één van de koorzangeressen, sopraan Laura Koppenberg, nog enige Jiddische liederen ten gehore brengen. Zij wordt daarbij begeleid door violiste Andrea Bentivoglio en pianist - tevens koordirigent - Paul de Boer.

Pur Sang werd opgericht in 1992 door dirigent Paul de Boer. Een amateurkoor met ambitie!

We repeteren wekelijks in Hilversum. Daarbij staat het plezier in zingen centraal, maar wordt ook zeker hard gewerkt aan het instuderen en op niveau houden van ons gevarieerde repertoire.

Concert : Diaspora, koormuziek van Joodse componisten
Door : Kamerkoor Pur Sang
Datum : zondag 3 juni 2007
Aanvang : 15.00 uur
Locatie : Sint Antonius van Paduakerk, Kortenhoef
Kaarten : € 8.- (volwassenen) / € 4,- (kinderen onder 12)

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
23 gr.
windkr. 3