WIJDEMEERSE WEBKRANT
Antoon Ketelaar: Mister Markt
Ankeveen, zo 22 april 2007

Week in week uit is Antoon Ketelaar op de Ankeveense Weekmarkt te vinden. Hij maakt de indeling en organiseert de opbouw van de markt.

ingezonden bericht

'Hoe meer zielen, hoe meer vreugd'
Antoon Keetelaar: organisator op de Ankeveense markt

Weer of geen weer, hij is altijd zaterdagochtend om kwart over zes als eerste op de Ankeveense markt te vinden. Aan de hand van een tekening maakt hij iedere week een indeling waar de marktkramen komen te staan en waar het koffieterras op een goede plek uit de wind staat.


Antoon Ketelaar

Antoon Keetelaar is een rasechte Ankevener en onmisbaar als het gaat over het reilen en zeilen van de markt. Hij is twee jaar geleden een van de initiatiefnemers geweest die het idee van de markt heeft opgepakt en hij is er nog steeds met hart en ziel bij betrokken. Iedere week maakt hij thuis aan de keukentafel de lay out waar de kramen komen te staan. Voor Antoon is het iedere zaterdag weer anders. 'Ik kan de indeling wel klaar hebben', zegt hij, 'maar er gebeurt altijd wel weer iets waardoor we op het laatste moment moeten improviseren'. Zoals laatst toen er opeens om acht uur een kar met delicatessen van Delimare het terrein op kwam rijden en een plaats zocht. 'Dat was voor ons volkomen onverwacht maar natuurlijk heel welkom', zegt hij. 'Toen hebben we met een stel mensen de hele koffietent opgepakt en een stuk verderop gezet. Ik vind het nog steeds bijzonder dat ik 's morgens om zes uur een leeg parkeerterrein aantref waar twee uur later een complete markt staat met een eigen sfeer.' Hij kan genieten van de goede samenwerking met de marktverkopers, al de vrijwilligers, de ontmoetingen op de markt en de gesprekken aan de koffietafel, waar ook burgemeester Don Bijl regelmatig aanschuift. 'De gezelligheid van vroeger is weer helemaal terug in ons dorp' zegt hij en daar werk ik graag aan mee. Op de vraag hoe hij de markt nog verder denkt te verbeteren zegt hij: 'ik denk dat we nu al een breed aanbod hebben, alle basisproducten zijn er. Een goede toevoeging zijn de tapenades, olijven en andere Griekse en Italiaanse delicatessen van Delimare die we hier nu eens in twee weken op de markt zullen aantreffen en er zouden nog meer kramen mogen komen met speciale regionale producten. Dat zou de markt nog specialer maken. Want wat mij betreft geldt: 'Hoe meer zielen, hoe meer vreugd'.

Bruisend Ankeveen

bron
ing. bericht
foto
Br. A'veen
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2