WIJDEMEERSE WEBKRANT
Mail Korver doet het weer
Nederhorst den Berg , zo 22 april 2007

De email van fractievoorzitter Hilbrand Korver van GroenLinks doet het weer. In de raad van donderdag verklaarde hij technische problemen te hebben.

ingezonden brief

Geachte Redaktie,

Hierbij wil ik laten weten dat mijn email het weer doet.

De brief van de gemeente aan de provincie had ik uitgeprint opgehaald bij een collega. Doordat ik deze brief pas een halve dag had, net zoals mijn collega raadsleden, vond ik het niet verantwoord om zo ondoordacht akkoord te gaan met deze brief met deze inhoud!

Ik  heb in de raad aangegeven grote twijfels te hebben over het plan van Ballast van Oord. Ik heb aangegeven dat de bedenkers van dat plan zelf hebben aangegeven dat er nog grote onzekerheden in dit plan zitten!

Ook heb ik aangegeven dat bij het maken van deze verdiepingen er waarschijnlijk meer water weg gaat zijgen doordat de afsluitende veen en slib laag niet meer een afsluitende laag vormt over de onderliggende zandlagen die natuurlijk wel water gaan doorlaten!

Dat betekent dat er meer water aangevoerd moet worden met weer meer toevoer van fosfaten waardoor de eutrofiering juist toe gaat nemen
(algengroei) en daarmee de ondoorzichtigheid van het water.

Ik heb in de raad aangegeven dat ik het er mee eens ben dat er een reaktie komt naar GS waarin voorgesteld wordt, dat wij het plan van Ballast van Oord net zo zullen beoordelen als het oorspronkelijke verdiepingen plan.

Groeten,

Hilbrand Korver
Fractievoorzitter GroenLinks
Nederhorst den Berg

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2