Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bladen: Terug van Weggeweest

Wijdemeren, 26 september 2006

Het college heeft vandaag besloten dat het gemeentelijke nieuws met ingang van 1 januari weer terugkomt in de lokale bladen.

Die bladen rekenen dezelfde prijs door aan de gemeente als het Wijdemeren Journaal. Omdat in het collegeprogramma gekozen is voor publicatie in de lokale bladen kreeg dat de voorkeur.

Op 2 januari 2004 plofte het eerste Wijdemeren Journaal op de mat. In de periode daarna hield een stroom van klachten aan. De bezorging liet te wensen over en sommigen vonden het niet prettig dat het gemeentelijke nieuws niet langer in de lokale bladen stond. Wethouder Ties Hagen moest zich voortdurend verdedigen en sprak de uitgever van het Wijdemeren Journaal herhaaldelijk aan op de bezorgklachten.

(Overigens vindt u alle persberichten, zoals dit, natuurlijk ook in de WWK en op de gemeentelijke website. En dat onmiddellijk na publicatie (en zonder kosten voor de gemeente). De gemeentepagina vindt u ook in PDF formaat op de gemeentelijke website. Bovendien is er de voortreffelijke emailservice voor het gemeentenieuws. Mogelijkheden te kust en te keur.)

Persbericht

Gemeentelijke informatiepagina's vanaf januari 2007
weer in De Brug, WieWatWaar en De NieuwsSter

Burgemeester en wethouders hebben op 26 september besloten vanaf januari 2007 de gemeentelijke informatiepagina's "Wijdemeren Informeren" weer te publiceren in De Brug, WieWatWaar en De NieuwsSter. Het college heeft hiertoe besloten nadat zowel het Wijdemeren Journaal als de drie lokale huis-aan-huisbladen, voor de nieuwe contractperiode 2007 - 2009, gelijkwaardige offertes hebben uitgebracht.

Eén van de redenen om tweewekelijks in De Brug, WieWatWaar en De NieuwsSter te publiceren is het feit dat deze wens deel uitmaakt van het coalitieakkoord 'Vol Vertrouwen Verder'. Ook speelt een rol dat, ondanks enorme inspanningen van de uitgever van het Wijdemeren Journaal, de bezorging van het Wijdemeren Journaal niet de gewenste kwaliteit heeft gekregen. Herhaaldelijk is het gemeentebestuur hierop de afgelopen jaren door inwoners aangesproken, ondermeer tijdens dorpsavonden.

Einde postservice

Doordat het Wijdemeren Journaal in de buitengebieden van Wijdemeren de afgelopen jaren niet werd bezorgd heeft de gemeente sinds 1 januari jl. de post- en e-mailservice ingesteld. Sindsdien ontvangen circa 1800 inwoners de gemeentelijke berichten per e-mail en circa 380 inwoners per post. Het college heeft besloten deze postservice vanaf 2007 te beëindigen omdat het college er van uitgaat dat De Brug, WieWatWaar en De NieuwsSter goed worden bezorgd. Abonnees van de postservice zal de gemeente hierover schriftelijk informeren. De e-mailservice continueert de gemeente wel na 1 januari 2007.

Tot het eind van dit jaar verschijnt "Wijdemeren Informeren" nog tweewekelijks in het WijdemerenJournaal.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Windstil 18º Naar volgende bericht