Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Bellen over Internet

Wijdemeren, 1 september 2006

Vandaag sloot de poll over bellen via internet. In vaktermen, een poll over uw "voice over ip" (VOIP) gebruik.

In de kranten stond enkele weken geleden dat één op de zes huishoudens belt via internet. Dat getal leek ons erg hoog. Dus zetten wij een poll op de homepage van de WWK.

Wat blijkt? Van de 106 WWK lezers die hun stem uitbrachten, belt een kwart via internet. Veel meer dan de 1 op de zes uit de krant. Nu bent u internetgebruiker, anders kon u dit niet lezen. De kans dat de uitslag daardoor hoger uitvalt voor VOIP is daardoor groot. De niet-internet-gebruikers doen immers niet mee.

Maar toch is het een opmerkelijk resultaat.

Een kwart belt via internet

Bijna de helft van die 25% belt gewoon met zijn pc zonder extra faciliteiten. Ruim de andere helft (14,2 %) heeft een VOIP adapter in huis. Dat is een kastje waarmee gebeld kan worden via internet en dat dan met uw gewone telefoontoestel dat u al in huis had. Sommige van die kastjes zijn nog veel slimmer. U kunt daarmee bijvoorbeeld met uw gsm naar huis bellen en dan via uw eigen kastje naar het buitenland over internet. En dat scheelt. En u kunt uw normale telefoonlijn ook op dat kastje aansluiten. Als internet eruit ligt, dan kunt u toch doorbellen via de ouderwetse lijn. En dat is geen overbodige luxe, want internetbellen ligt wel eens een keertje plat.

Bedankt voor het stemmen. Tot de volgende poll.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 20º Naar volgende bericht