Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Haverkamp mishandeld

Nederhorst den Berg, 1 september 2006

Tweede kamerlid Maarten Haverkamp (CDA) uit Nederhorst den Berg werd aangevallen door de zoon van zijn buurvrouw. Deze kreeg daarvoor een boete.


Maarten Haverkamp Tweede Kamerlid voor het CDA.

De G&E meldt vandaag dat de zoon van de buurvrouw door de politierechter veroordeeld is tot een boete van € 220 vanwege mishandeling van Maarten Haverkamp. Het ging daarbij om duwen en trekken. De Berger stelde dat Haverkamp hem zou hebben vastgepakt en dreigde te slaan. Haverkamp verklaarde dat de Berger hem naar de keel vloog.

Het conflict ging over het rooien van een boom op de erfgrens. Haverkamp had van de gemeente een kapvergunning gekregen. De buurman vond dat de kapvergunning ten onrechte was afgegeven en wilde het rooien met harde hand voorkomen, waarbij een hovenier op een ladder, met een kettingzaag in de hand, bijna viel. De rechter kende het door Haverkamp gevraagde smartengeld niet toe. Wel kreeg de Berger een boete van tweehonderdtwintig euro voor het vastpakken en duwen.

Ook in 2003


De Liefde tijdens de inspraak
op 29 augustus 2003.

De verhoudingen tussen Haverkamp en Herman de Liefde, de zoon van zijn tachtigjarige buurvrouw is gespannen vanaf het moment dat Haverkamp zijn huis betrok. Op 29 augustus 2003 deed De Liefde zijn beklag tijdens de inspraak in de raad, over de bouw van een steiger door Haverkamp en de, in zijn ogen, slechte ambtelijke afhandeling van zijn klachten.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Windstil 20º Naar volgende bericht