WIJDEMEERSE WEBKRANT
's-Graveland-RKDES 5-3
's-Graveland, 29 oktober 2006

's-Graveland won vanmiddag met ruime cijfers van RKDES. Na een wat moeizaam begin werd het uiteindelijk 5-3.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

Ingezonden Bericht

's-Graveland - RKDES 5-3

's-Graveland - RKDES 5-3 (1-1); 23. 0-1: Roald Pothuizen; 43. 1-1 Marco Nieuwenhuis; 56. 2-1 Robert Kuc; 58. 2-2 Koos Abrahamy; 68. 3-2 Marco Nieuwenhuis; 78. 4-2 Robert Kuc; 83. 5-2 Robert Kuc; 89. Robert van Loon 5-3. Scheidsrechter: P.T.J. André; Toeschouwers: 200.

's-Graveland begon de wedstrijd zonder de geschorste aanvoerder Michel Schouten, maar plaatsvervanger Frank de Graaf kweet zich prima van zijn taak als plaatsvervanger in het centrum van de verdediging.

Het meeste balbezit was weliswaar voor RKDES maar de thuisploeg had nog niets te vrezen van de aanvallen van de bezoekers. Toen Bert Moerkerk uitviel met een zware knieblessure leek 's-Graveland ook mentaal wat aangeslagen en daar profiteerde uiteindelijk de sterke vleugelspits van RKDES van. Hij was invaller Wouter Steenvoorden te slim af en speelde de bal door de benen van de Remco Kempers. De gelijkmaker van 's-Graveland kwam letterlijk uit de lucht vallen toen Marco Nieuwenhuis op slag van rust een vrije trap met het hoofd verlengde en doelman Marius de Grauw kansloos liet.

Al snel in de tweede helft kwam 's-Graveland op voorsprong toen Robert Kuc een steekpass van Roland Haselager verzilverde. RKDES, dat drie wedstrijden op rij had verloren, leek aangeslagen, maar werd twee minuten later door de scheidsrechter weer in het zadel geholpen, toen deze een actie van Peter van Willigenburg zwaar bestrafte met een strafschop. Koos Abrahamy schoot zijn ploeg op gelijke hoogte en gaf de ploeg uit Kudelstaart weer hoop. 's-Graveland verloor de grip op de wedstrijd en het was aan het goede keeperswerk van Remco Kempers te danken dat de gelijke stand op het scorebord bleef staan.

Vervolgens kwam 's-Graveland toch weer op voorsprong. Ditmaal werd een goede vrije trap van Mark Laveber door Marco Nieuwenhuis ingekopt: 3-2. Toen een snelle uitbraak via Roland Haselager en Robert Kuc de 4-2 betekende was de wedstrijd gespeeld. Marco Nieuwenhuis was via een schot op de paal nog dicht bij succes, maar uiteindelijk was het weer Robert Kuc die trefzeker was en voor een geruststellende marge zorgde. Het tegendoelpunt van Robert van Loon vlak voor tijd gaf derhalve RKDES geen hoop meer, zodat 's-Graveland kan terugkijken op een doelpuntrijke wedstrijd met ditmaal ook de volle buit voor de ploeg van Jan Verburgt.