Twee winnaars Schoolschaak
Wijdemeren, 23 oktober 2006

In het schoolschaaktoernooi op 18 oktober eindigden de Antoniusschool en de Regenboogschool ex aequo op de eerste en tweede plaats.

persbericht

TWEEDE SCHOOLSCHAAKTOERNOOI KENT TWEE WINNAARS

Op woensdag 18 oktober heeft onder grote belangstelling het 2e schoolschaaktoernooi plaatsgevonden. Vorig jaar deden enkel de scholen uit Kortenhoef mee, dit jaar deed daarnaast ook de MeesterKremerschool uit Nederhorst mee.

Negen teams met in totaal 40 kinderen (4 reservespelers) bogen zich over de 64 velden en bestreden elkaar om het hardst. Vele herdersmatten kwamen voorbij, maar de kinderen lieten toch ook wel zien dat ze meer dan dat kunnen, er zijn kleine talentjes in de dop bij. Zij werden gescout door organisator Patrick Kreuning en zijn twee assistenten, John Reichart en Herman van Eekeren, alle drie van schaakvereniging 's Graveland.

Aan het eind van de middag werd het erg spannend daar nog drie teams in de race waren voor de eerste plaats. Dat waren de Antoniusschool 2, de school waar het toernooi dit jaar plaatsvond, de Regenboog 1 en 2. De laatste ronde speelde de Regenboog 2 tegen de Antonius 2 en er kwam een 2-2 op het scorebord waardoor zij gesamenlijk de eerste plaats bezetten. Op 1 november volgt nu de beslissing op de Regenboogschool. De winnaars krijgen naast de wisselbeker ook een half jaar lang gedegen schaakles opdat ze in maart stevig in de schoenen staan als ze deelnemen aan de regionale finale in Amersfoort. De eindstand was als volgt:

1/2: Antonius 2 en Regenboog 2 beiden met 8 matchpunten en 13.5 bordpunten.