Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Loosdrecht - Sportlust 3-3

Loosdrecht, 17 oktober 2006

In de wedstrijd tegen Sportlust moest Loosdrecht bijna net zoveel tegen de scheidsrechter strijden als tegen Sportlust. Een verziekte middag. Het werd 3-3.

Bij het versturen van dit verslag naar de WWK zat er een musje op de lijn. Het kwam niet bij ons aan. Vandaar twee dagen vertraging.

Ingezonden Bericht

Loosdrecht 1 er ingefloten

Toen Loosdrecht in de negende minuut in de blessuretijd een penalty tegen kreeg was de frustratie compleet. De ploeg had collectief strijdend een 3-2 voorsprong tot die tijd verdedigd maar was onmachtig tegen deze ongehoorde dwaling van scheidsrechter Westland die eigenlijk de gehele wedstrijd al zijn best had gedaan om de boel te verstieren. De penalty werd benut en de 3-3 als eindresultaat een feit.

Loosdrecht moest uit aantreden tegen het eveneens in de onderste regionen verkerende Sportlust. Zo vroeg in het seizoen al een degradatiewedstrijd dus winst was voor beide ploegen meer dan welkom.

Loosdrecht was hier goed van doordrongen en startte sterk, kreeg kansen en via Samir Didouch kwam de 1-0 na een minuut of dertig tot stand. Tot die tijd was de irritatie richting de scheidsrechter van deze middag al behoorlijk opgelopen. Talloze keren werden beslissingen die voor een ieder als meer dan vanzelfsprekend konden worden beschouwd echter door de scheidsrechter geheel anders geïnterpreteerd. En nadat Sportlust via een prachtige aanval op 1-1 was gekomen en in de volgende aanval kon scoren na een duidelijk geval van buitenspel was de frustratie al tot een kookpunt gestegen. Een grote schande om als scheidsrechter die zich op de middenlijn bevind een vlagsignaal weg te wuiven.

Nadat ook de keeper nog een gele kaart kreeg omdat hij na de goal de bal weg zou hebben getrapt waar in het geheel geen sprake van was waarmee kan worden geconcludeerd dat de man het gepleegde feit niet heeft geconstateerd pakte Loosdrecht de draad weer op en scoorde tegen de rust wederom via Samir Didouch zodat er met een 2-2 russtand kon worden gerust. Na de rust een sterker Sportlust, Loosdrecht leed vaak te snel balverlies en verloor het initiatief maar kwam toch op 3-2 en weer was Samir Didooch die scoorde. Sportlust voerde de druk op en was een aantal malen gevaarlijk maar had uiteindelijk weer de scheidsrechter nodig om een goal te kunnen maken. Nadat scheidsrechter Westland had aangegeven dat er vier minuten blessuretijd zouden worden bijgetrokken was er in de 8e minuut in blessuretijd een scrimmage waarop de scheidsrechter besloot een penalty te geven. Deze werd benut en dus weer geen winst voor Loosdrecht wat de frustratie natuurlijk alleen maar versterkte.

Al met al een verziekte middag waar je elk seizoen wel eens tegenaan loopt. Als je er zelf geen plezier in hebt, verziek het dan in ieder geval niet voor anderen. Tot slot nog een kleine statistiek in deze uiterst sportieve wedstrijd waarin de complimenten mede uitgaan naar de gastheer Sportlust: zeven gele kaarten en een rode, onze dank is groot.