Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

RKAV - 's-Graveland 4-4

's-Graveland, 15 oktober 2006

RKAV uit Aalsmeer speelde vandaag tegen 's-Graveland gelijk met een hoge score. Het werd vier - vier in een aantrekkelijke wedstrijd.

90. 4-4;

Scheidsrechter: A. Reker; toeschouwers 250.

Het begin van de wedstrijd was duidelijker voor koploper RKAV dat met veel kracht 's-Graveland onder druk zette. Het moment waarop de gasten weer wat op adem kwamen leverde direct een voorsprong op door een doelpunt van Paul Schouten.

Lang kon daarvan niet worden genoten want een minuut later scoorde RKAV al weer de gelijkmaker. Het niveau van deze aantrekkelijke wedstrijd werd onderstreept door het volgende doelpunt dat snel na de 1-1 viel. Paul Schouten kopte een knappe voorzet van Marco Nieuwenhuis hard achter de keeper van RKAV. Vervolgens kreeg 's-Graveland kans op kans maar met een aantal reddingen op de lijn en te weinig precisie van de 's-Graveland spitsen bleef de teller op twee staan. RKAV had aanzienlijk minder kansen nodig om op gelijke hoogte te komen, want uit een corner kopte de sterke spits raak: 2-2. Ook daarna counterde 's-Graveland in hoog tempo richting het Aalsmeerse doel, maar steeds zonder succes.

Tweede Helft

In de tweede helft was het overwicht weliswaar weer voor RKAV, maar de echte kansen waren voor het goed spelende 's-Graveland. Ruim een kwartier na rust werd de ploeg uit Aalsmeer geholpen door scheidsrechter die een voorzet tegen de arm van Bert Moerkerk als opzettelijk hands aanmerkte. Het cadeau werd door RKAV met dank aanvaard: 3-2. Het kenmerkt de 's-Gravelandse ploeg dat het ze zich niet gewonnen gaven. En ook nu weer stapelden de kansen zich op voor de blauwwitten zonder dat ze loon naar werken kregen. RKAV bleef met afstandschoten gevaarlijk, maar Remco Kempers wist zijn doel schoon te houden. Jan Verburgt bracht Thiemo Willard in voor Marco Nieuwenhuis en posteerde Floris Haselager in de spits. Dat was niet zonder succes want nadat eerst Roland Haselager alleen voor de doelman miste, wist Floris Haselager vlak voor tijd de keeper in tweede keer wel te verschalken, waarmee hij de stand weer in evenicht bracht.

Kort daarna liet Robert Kuc de talrijke 's-Graveland supporters weer juichen toen hij een voorzet van Floris Haselager goed inschoot: 3- 4. In de resterende minuten leek 's-Graveland de overwinning over de streep te trekken, maar wederom met een kopbal verdween de bal via de onderkant van de lat in het doel en werd de 4-4 eindstand bereikt. Hoewel dit doelpunt in de slotseconden tot teleurstelling leidde in het 's-Graveland kamp, kan het team met trots terugkijken op een aantrekkelijk duel waarin het heeft aangetoond werklust en goed voetbal goed te combineren.