WIJDEMEERSE WEBKRANT
Gladde Bruggen
Kortenhoef, 27 november 2006

Aan de Zuidsingel in Kortenhoef ligt een prachtig parkje met drie bruggen. Die bruggen zijn met dit weer glad. Het gevolg zijn valpartijen.


De brug vandaag.

De echtgenote van Max Hornberg uit Kortenhoef viel in augustus op één van de gladde bruggen en brak haar knieschijf. Enkele maanden behandeling waren het gevolg. Gips, een rolstoel en fysiotherapie tot vorige week.


Het parkje aan de Zuidsingel. Links over de sloot achteraan en rechts van het midden vooraan op de foto twee van de drie fraaie, maar gladde bruggen. (Onder deze condities overigens wel heel erg glad...)

Hij stuurde een email naar de gemeente waarin hij de gevaarlijke situatie aan de orde stelde. Volledigheidshalve schreef hij dat hij de gemeente niet aansprakelijk zal stellen, maar dat anderen dat wel kunnen doen als hen hetzelfde overkomt. (Nadat hij zijn email had verstuurd zijn er al weer enkele mensen onderuit gegaan.)

Pluim voor gemeente

De gemeente reageerde prompt en adequaat. Max Hornberg werd per omgaande opgebeld door de heer Dunnink, een ambtenaar die over de bruggen gaat. Deze verklaarde dat de antisliplaag op de bruggen niet goed genoeg is, ondanks dat de leverancier dat wel had beloofd. Het plan is om volgend jaar een nieuwe anti-slip laag aan te brengen. Toen Max Hornberg voorstelde om een pad van anderhalve meter kippengaas op de brug te spijkeren, wat Natuurmonumenten ook doet op de landgoederen, werd dat idee in grote dank aanvaard. De heer Dunnink gaat het onderzoeken. Iedereen blij. Max Hornberg blij omdat hij snel en goed werd geholpen. De gemeente blij omdat ze een goede tip kreeg.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

bron
WWK
foto
Rik JUngmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief