WIJDEMEERSE WEBKRANT
Concert Jagthuis op 3 dec.
Horstermeer, 25 november 2006

Op drie december is er een concert van de Engelse pianist Daniel Adni en de Tsjechische violist Roman Patocka in Het Jagthuis.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

Buitenlandse musici te gast in Het Jagthuis

Het slotconcert van de tournee van de Engelse pianist Daniel Adni en de Tsjechische violist Roman Patocka door Nederland vindt plaats in Het Jagthuis!


Roman Patocka

Deze week geven zij zes concerten in ons land. Ze spelen in Bilthoven, 's Hertogenbosch, Hilversum, Santpoort, Eelde en tenslotte in Nederhorst den Berg. Daniel Adni was ook te horen in het JagthuisFestival 2006, waar hij werken van Martinu op fabuleuze wijze ten gehore bracht. Adni werd in Israel geboren en begon zijn piano en compositie-opleiding in Haifa. Op zijn 17e deed hij aan het Parijse conservatorium examen en behaalde een Premier Prix. Een sensationeel debuut volgde in Londen. Vanaf dat moment concert eerde hij met elk groot orkest en heeft Adni veel radio - en cd-opname's gemaakt. De jonge violist Roman Patocka studeerde o.a. in Praag en Berlijn. Hij heeft veel prijzen op zijn naam staan en soleerde reeds bij grote orkesten in Tsjechië en Japan.

Samen verzorgen deze topmusici op zondagmiddag 3 december het slotconcert van hun tournee in Het Jagthuis. Op het programma staan de vioolsonate van Shostakovich, het Rondo van Schubert en de tweede vioolsonate van Prokofjev.

Dit concert vindt plaats op zondag 3 december en begint om half vier. Voorafgaand aan dit concert is het mogelijk een wandeling te maken door de Horstermeerpolder. Wanneer u zich om 14 uur bij Het Jagthuis meldt, ontvangt u een routebeschrijving en toelichting van de wandeling die ongeveer een uur duurt. Reserveren (16 euro per kaart) per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer). Aanvang 15.30 uur.

De musici:

Daniel Adni werd in Israel geboren en begon zijn piano en compositie-opleiding in Haifa. Daar gaf hij op z'n twaalfde zijn eerste concert . Op zijn 17e deed hij aan het Parijse conservatorium examen en behaalde een Premier Prix. Een sensationeel debuut volgde in Londen op z'n 19e verjaardag waarna Otto Klemperer hem uitnodigde het seizoen met het Philharmonic Orchestra te openen.

Vanaf dat moment concerteerde hij met elk groot orkest in Engeland en heeft Adni veel opname's gemaakt voor de BBC. Optredens had hij in Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Israël, Singapore, Hong Kong, Japan, Australië en Nieuw Zeeland. In de VS, waar Daniel Adni de Young Concert Artists' Philip M. Faucett prize ontving, heeft hij recitals en masterclasses gegeven aan vele universiteiten en muziek hogescholen. In Engeland was hij een graag geziene coach bij de Dartington-summerschool. Op zijn naam staan inmiddels meer dan 20 EMI-opnames, zijn repertoire reikt van Chopin tot Gershwin.

Roman Patocka (*1981 in Jihlava/Tsjechië) studeerde bij Prof. Stephan Picard aan de Musikhochschule Hanns Eisler in Berlijn. Tot zijn vroegere leraren behoren Dagmar Zárubová, Ivan Straus en Shmuel Ashkenasi. Roman Patocka heeft aan talrijke internationale concoursen succesvol deelgenomen. Zo won hij in 2000 twee 1e priizen bij het Bohuslav-Martinu-Concours in Semmering en in Praag. Bij het internationale Beethoven-Concours in Hradec Králové in 2002 ging hij eveneens met de eerste prijs naar huis. In 2003 kreeg hij de 2e prijs bij het Bohuslav-Martinu-Concours, de 2e prijs (een eerste werd niet uitgereikt) bij het internationalen Concours De Praagse Lente, in 2004 de 1e prijs van het Yamaha Stipendium, in 2005 de 1e prijs bij het Leos-Janácek-Concours en de 1e prijs bij het Zoltán-Kodály-Concours in Semmering. In hetzelfde jaar won hij de 2e prijs bij het vioolconcours van de Ibolyka-Gyarfas-Stichting in Berlin.
Als solist concerteerde hij met het Junior Philharmonic Orchestra Tokyo, met het Praags Kamerorkest, het Philharmonisch Orkest uit Pardubice (CZ), de Nagoya Philharmonie, de Janácek Philharmonie en de orkesten van Hradec Králové, Èeské Budejovice en Karlovy Vary uit Tsjechië.

Het programma:

  • Shostakovich - Vioolsonate op 134
  • Schubert - Rondo in A major D.438
  • Prokofjev - Sonata Nr. 2 op.94
bron
persbericht
foto
Jagthuis
auteur
Jagthuis
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief