WIJDEMEERSE WEBKRANT
's-Graveland - De Vecht 1-3
's-Graveland, 19 november 2006

's-Graveland probeerde het tij van de nederlagen te keren. Dat lukte vandaag niet. De Vecht won met drie doelpunten tegen één.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

's-Graveland - De Vecht 1-3 (1-2); 1. 0-1 Arjan van Well; 15. 0-2 Gokhan Yasar; 17. 1-2 Robert Kuc; 51. Gokhan Yasar 1-3; scheidsrechter M. van Apeldoorn; toeschouwers 200.

Na twee opeenvolgende nederlagen in uitwedstrijden was het voor 's-Graveland zaak om op eigen veld het tij te keren.

Door blessures en schorsingen moest Jan Verburgt echter bijna een volledig nieuwe defensie posteren. Daarvan profiteerde De Vecht optimaal, want direct vanaf de aftrap werd Arjan van Well in stelling gebracht en voordat een 's-Gravelander de bal had geraakt, keek de ploeg al tegen een 0-1 achterstand aan.

Die klap dreunde flink door want de thuisploeg kwam op geen enkele manier in de wedstrijd en zag dat De Vecht het meeste gevaarlijk was. 's-Graveland kwam een paar keer met de schrik vrij, maar Gokhan Yasar wist uiteindelijk wel te scoren. De pass door het centrum bracht de spits alleen voor Remco Kempers die kansloos was.

Het thuispubliek kreeg snel weer hoop toen Robert Kuc twee minuten later vanuit een scrimmage voor het doel met links keeper Martin van der Wilt passeerde. Maar dat ruggensteuntje verbeterde het spel van 's-Graveland niet. Dat werd onderschreven door een schot van De Vecht op de paal. Aan de andere kant zorgde een aantal vrije trappen van Paul Schouten voor enige onrust in de defensie van De Vecht, maar het was ook niet meer dan dat.

In de tweede helft werden de goede bedoelingen van 's-Graveland al snel aan duigen geschoten toe Gokhan Yasar na vijf minuten met zijn tweede doelpunt de marge weer op twee bracht (1-3).

's-Graveland miste het elan van de eerste wedstrijden in deze competitie om de wedstrijd nog te kunnen keren. De ploeg speelde vooral tegen zichzelf wat tot gevolg had dat het balbezit weliswaar toenam, echter zonder dat dit tot uitgespeelde kansen leidde. De enige echte kans was voor Marc Laveber, maar hij kreeg de bal voor zijn mindere rechterbeen waardoor hij deze mogelijkheid niet kon verzilveren. De Vecht leunde achterover op de defensie en was met snel uitgevoerde counters een aantal maal dicht bij een vierde treffer. Dat zou teveel van het goede zijn geweest, maar de overwinning voor de bezoekers was volkomen terecht. Voor 's-Graveland rest het likken van de wonden in de verwachting dat de ploeg de tweede seizoenshelft weer goed van start zal gaan.