WIJDEMEERSE WEBKRANT
Punt achter Komma
Kortenhoef, 17 november 2006

Bob Paulich ontwikkelde plannen om een Komma broodjeszaak op de Meenthof in Kortenhoef te plaatsen. Teleurgesteld stopt hij er mee.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

ingezonden bericht

PUNT ACHTER KOMMA

Het had zo leuk kunnen zijn ...
Luxe broodjes en méér,  te koop in originele Schirmbars (skitenten) of een blokhutje, afhankelijk wat het het beste in de omgeving zou passen. Eindelijk iets anders dan een Bakker Bart of Mc Donalds.

Het kleine parkeerterreintje bij de ticketautomaten bij Station Bussum-Zuid had de pilot-locatie moeten worden. Maar helaas ... Na aanvankelijk positieve geluiden vanuit de betreffende gemeente wees de beslissende commissie het plan af. En zo was er nog een aantal locaties waar verwezelijking toch nèt weer afketste. "Vrij ondernemerschap" stuit in Nederland op dwalingen, traagheid en onwil bij de locale ambtenarij.

Maar het kan ook anders ...
Ondanks dat velen van u zich uitspraken vóór een Schirmar op het winkelcentrum de Meenthof in Kortenhoef  (poll van 9 januari van dit jaar), verwees de betreffende winkeliersvereniging een eventueel te plaatsen Schirmbar direct naar de "periferie" (buitenrand) van het winkelcentrum. Nee, da's een leuke plek, net als die van de Dobber; die loopt ook zo goed ...
Na kort de betreffende ambtenaar te hebben gepolst bleek, dat het bestemmingstechnisch wel mogelijk zou moeten zijn, maar "alle meters zijn al bebouwd". U zult begrijpen dat hierna mijn Lederhosen inmiddels op kniehoogte hing. Een punt dus achter die komma!

Inmiddels de broek weer opgehezen en doorgegaan met het volgende project. Welliswaar buiten Wijdemeren, maar voor haar inwoners straks dubbel en dwars de moeite waard. Wat en Waar?
Hangt nog af van die ene welwillende ambtenaar!

Met vriendelijke groet,
Bob Paulich

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann