WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bomen voor Kortenhoef
Kortenhoef, 13 november 2006

La Traviata en het gerenoveerde deel van de Zuidsingel krijgen vijftig jonge bomen. Wethouder Wim Neef plant morgen de eerste.

Nieuw emailadres WWK: webkrant@wijdemeren.com!

persbericht

Aanplant van 50 jonge bomen in Kortenhoef

De Gemeente Wijdemeren gaat op dinsdag 14 en woensdag 15 november 50 bomen planten in Kortenhoef. Wethouder Wim Neef plant één van de bomen aan de Zuidsingel ter afsluiting van de reconstructie van de weg.

Op dinsdag 14 november staat het planten van bomen voor de nieuwbouwwijk 'La Traviata' op het programma, gevolgd door bomen langs het gereconstrueerde deel van de Zuidsingel op woensdag. Later in november worden op beide locaties struiken aangeplant.

Elke straat in de nieuwbouwwijk krijgt een herkenbare boom. Langs de Zuidsingel zelf zijn vorig jaar al 7 moderne iepen geplant (soorten 'Clusius' en 'Columella'). Daar komen er nog 2 'Clusius' bij die in een gazon komen te staan. In de Kleine Weije waren toen al 3 zuiliepen 'Columella' en 4 sierkersen 'Rancho' geplant. Nu gaat de gemeente verder in de Piramide met 5 sierkersen 'Rancho' en naast de Anthoniusschool nog 2 zwarte tulepobomen. Langs het voetpad naar de Moerendael komen in de ecologische zone 2 inheemse steeliepen te staan. In de Kalkakker en de Zandheuvel komen 8 Amerikaanse linden 'Redmond'. In de groenstrook van de Dopheigang, de toegang tot deze nieuwe buurt, komen 14 Chinese moerascypressen in 2 rijen. Alle bomen staan in ruime plantvakken, waarin volgende week ook struiken worden geplant.

Reconstructie Zuidsingel

Tussen de Reigerlaan en de Julianaweg is de weg opnieuw ingericht. Daarbij zijn de sterk verouderde en al langzaam afstervende essen weggehaald. Met de omwonenden is in drie overlegavonden besproken hoe de straat er uit gaat zien. De keus is gevallen op een boomlaan met 17 moderne resistente iepen 'New Horizon'. Bij de oversteek van de Kleine Weije komen nog 2 zuiliepen 'Columella'. In de groenstrook worden, als het weer het toelaat, eind november struiken in de groenstrook geplant.

home
verder
terug
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bron
persbericht
foto
---
auteur
Rik Jungmann