Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Regenboog-College

Wijdemeren, 23 maart 2006

De komende periode wordt Wijdemeren geregeerd door een regenboogcoalitie. CDA, VVD, PvdA en GL zitten samen aan het roer.

Wie de VVD wethouder wordt, blijft nog even geheim. Dat wordt volgende week bekendgemaakt.

Wie komen erin?

En wie komen er in de raad, nu Wim Neef, Lia Moote en Nelleke Schenkkan wethouder worden en dus weer uit de raad stappen? Voor het CDA is dat Hetty Kastelein. De PvdA komt met Rieks Karssemeijer. Voor GL komt de man van Nelleke Schenkkan, Edwin Bult, in de raad. Dit alles, vooropgesteld dat zij hun kandidatuur accepteren. Zij kunnen ook nog weigeren, waarna de lijst verder afgelopen wordt.

Ingezonden Bericht

Regenboogcoalitie rond!

De coalitie is rond. Kort voor middernacht hebben CDA, VVD, PvdA en GL een coalitieakkoord gesloten en was de verdeling van portefeuilles rond.

Met als motto "Vol vertrouwen verder" gaat deze coalitie de komende 4 jaar Wijdemeren besturen. Belangrijke punten uit het programma zijn sociale woningbouw, meer en vroegtijdige betrokkenheid van burgers bij de totstandkoming van beleid, het stimuleren van maatschappelijke activiteiten en vermindering en vereenvoudiging van regelgeving/vergunningen en uitbreiding van het minimabeleid. De definitieve tekst van het akkoord zal volgende week beschikbaar komen.

Het college wordt gevormd door twee fulltime en twee parttime wethouders.

Wim Neef (CDA) krijgt de portefeuilles Ruimtelijke ordening, Openbare Werken, Bouw en Woningtoezicht, Verkeer en Vervoer en Monumenten. Hij wordt daarnaast loco-burgemeester.

?

De VVD heeft de portefeuilles Financiën, Personeel en Organisatie, Economie, recreatie en toerisme, Burgerzaken, Facilitaire zaken en Gemeentelijke gebouwen. De naam van de kandidaat wethouder wordt volgende week bekend gemaakt.

Lia Moote (PvdA 75%) gaat Welzijn(WMO, ouderen, jongeren), Volkshuisvesting en Onderwijs doen.

Nelleke Schenkkan (Groen Links 50%) krijgt Sociale Zaken, Sport, Gezondheidszorg, Kunst en Cultuur en Milieu.

De burgemeester beheert de portefeuille Veiligheid, Communicatie, Handhaving, Verkiezingen en Waterbeheer.

Als CDA zijn we zeer tevreden met het bereikte resultaat. Veel van de speerpunten van het CDA-verkiezingsprogramma zijn opgenomen in het coalitieakkoord. Met dit akkoord is een goede basis gelegd voor het goed bestuur van Wijdemeren deze raadsperiode.

Wim Neef en Betske van Henten


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht