Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

111 Subsidieaanvragen

Wijdemeren, 22 mei 2006

Bijna alle clubs hebben uiteindelijk wel op tijd een subsidieaanvraag ingediend, waaronder drie nieuwe clubs. Dat leek eerder mis te gaan.

Persbericht

Gemeente ontvangt 111 aanvragen voor "welzijnssubsidie"

De gemeente heeft van 111 clubs en verenigingen een aanvraag voor subsidie ontvangen. Drie daarvan waren voor de gemeente nieuwe organisaties. Slechts twee organisaties besloten geen subsidieverzoek in te dienen, maar waren wel bekend met de indieningtermijn en procedure. Na de zomer behandelt het college van Wijdemeren de subsidieaanvragen. Vorig jaar werd er circa 9 ton aan subsidie toegekend.

Door berichten in de media was de indruk ontstaan dat veel clubs en verenigingen niet bekend zouden zijn met de mogelijkheden jaarlijks subsidie aan te vragen voor kunst en cultuur, sport, gehandicapten, maatschappelijke dienstverlening, jeugd en jongeren. Uit het aantal aanvragen blijkt dat zij wel degelijk de weg naar de gemeente weten te vinden. Alle instellingen die het voorgaande jaar subsidie ontvingen, kregen automatisch het aanvraagformulier van de gemeente toegestuurd. Daarnaast staat er regelmatig een herinnering op de gemeentelijke informatiepagina "Wijdemeren Informeren".

In bovenstaand persbericht schrijft de gemeente dat door berichten in de media de indruk was ontstaan dat clubs niet wisten dat zij voor 1 mei een subsidieaanvraag in moesten dienen.

Daarmee wordt de indruk gewekt dat er niets aan de hand was, maar dat de media de zaak verzonnen zouden hebben. In de Gooi- en Eemlander van 26 april verklaarde Marleen Remmers, hoofd van de afdeling Maatschappelijke en Sociale Zaken van Wijdemeren dat zij verbaasd was over het geringe aantal aanvragen dat binnen was gekomen. Kennelijk was er toen wel iets aan de hand. Red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Half bewolkt Matige wind 18º Naar volgende bericht