Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Fout: Grappige Gevolgen

Wijdemeren, 14 mei 2006

In de WieWat Waar van afgelopen week stonden, door een fout, enkele artikelen van een half jaar geleden. Dat leidde ook tot komische situaties.

Gisteren kwamen wij Herman Stuijver tegen op de Meenthof. Hij vertelde dat hij veel reacties kreeg op de foute publicaties in de WWW. Daaronder ook erg komische, zoals de gouden bruiloft op herhaling. Hij schreef ze voor ons op.

Ingezonden Bericht

Wie Wat Waar van 10 mei leidt tot verwarring

Door een onbeholpen fout in de drukkerij werden er drie berichten van 14 december 2005 per ongeluk in de Wie Wat Waar van 10 mei (en trouwens ook twee in de Bergse De Brug) geplaatst.

Wie nu zou denken, dat mensen dat snel zouden door hebben, vergist zich. Het regende bij mij telefoontjes en emails. Er ging veel fout, een paar voorbeelden.

Sjaan en Piet Neijsen die op 16 december hun 50-jarig huwelijk vierden, kregen bijna een half jaar later opeens toch nog drie schriftelijke gelukwensen. Ook op straat werd het echtpaar regelmatig aangehouden. Voor hen dus een extra lange bruiloft.

Bij de VVD dachten ze toch werkelijk dat Ernst Haselhoff niet gekozen was in de raad, al hoopte hij volgens het gedateerde bericht op veel voorkeursstemmen. Een enkele liberaal meende dat hij mij alsnog de ogen moest openen of een ander dacht dat vadertje wodka een rol van betekenis had gespeeld.

'De laatste gemeenteraad van 2005' maakte een collega van mij wakker. Zonder de kop te lezen, dacht hij dat er op donderdag gemeenteraad zou zijn en gelastte hij al zijn afspraken af. Vervolgens belde hij het gemeentehuis met de vraag waar die stukken toch bleven.

Iemand van een vereniging uit Kortenhoef had onverdroten doorgelezen en werd voor de tweede keer woedend. Want bij het stukje over de subsidies stond er verdorie weer dat zijn club die had laten passeren. Wat denkt die Stuijver wel niet en weer zond hij mij een kwaaie email.

Tja, fouten zijn nooit leuk, maar soms wel grappig.

Herman Stuijver


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 18º Naar volgende bericht