Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

DBL: Niet altijd Tegen

Loosdrecht, 3 mei 2006

DBL zal zakelijk oppositie voeren zegt fractievoorzitter Jaap van Waveren vandaag in de Gooi- en Eemlander. Dus niet altijd overal tegen zijn.

Simone Stevens sprak voor de G&E met de nieuwe fractievoorzitter van DBL, Jaap van Waveren. Hij blikt tevreden terug op de verkiezingen. Men had misschien gedacht dat DBL een protestpartij was, die het niet lang zou volhouden. Dat is gelogenstraft, want de partij kreeg meer stemmen dan de vorige keer, aldus Van Waveren.


Jaap van Waveren: Zakelijke oppositie.

Niet conform de Waarheid

Volgens Van Waveren zit DBL niet in de coalitie vanwege persoonlijke fricties. Inhoudelijk was er geen bezwaar geweest om aan de coalitie deel te nemen. De argumenten, die gehanteerd werden om DBL niet deel te laten nemen aan het college, zijn volgens Van Waveren niet conform de waarheid. "Ik weet precies wat de waarheid was." :aldus Van Waveren. (Die argumenten waren o.a.: De motie van Wantrouwen tegen wethouder Hagen, de manier waarop wethouder Siemons door haar eigen partij werd behandeld. red. WWK) Ook speelde een rol dat Van Waveren, gedurende de afgelopen vier jaar, geen vrienden in de politiek maakte met zijn kritische stukken in De Nieuwsster.

Hij heeft DBL vooraf gewaarschuwd voor de risico's die zijn kritische stukken vormden, toen men hem benaderde voor het lijsttrekkerschap. "Weet wat je doet als je mij binnenhaalt."

De fractie zal zich feitelijk opstellen in de voorliggende voorstellen. Een goed voorstel wordt ondersteund, maar niet klakkeloos. Een zakelijke oppositierol.

Fusie met DBW?

Simone Stevens vroeg Van Waveren hoe hij denkt over een eventuele hereniging met de voormalige partner DBW. Volgens Van Waveren zit er teveel oud zeer aan de andere kant (bij DBW), om nu te kunnen denken aan een fusie. Toch heeft één lokale partij zijn voorkeur boven twee. Wellicht in de toekomst. Bij de volgende herindeling?


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 24º Naar volgende bericht