Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Herinnering aan Ruimzicht

Kortenhoef, 28 juni 2006

Joop Glijn haalt, in navolging van Herman van de Kooi, herinneringen op aan Ruimzicht, nu de Oude Herberg, dat gesloopt zal worden.

Reactie

Ik sluit me graag aan bij Herman van de Kooi over zijn herinneringen aan de huidige Oude Herberg dat toen nog "Ruimzicht" heette. Ook ik heb daar bijzondere herinneringen aan.

Na mijn overgang van toneelverenigigng WIK uit Ankeveen, speelde ik in "Ruimzicht" voor de eerste keer mee met DSO onder regie van Jan Fokker. Het was 1959. Omdat er toen nog geen TV was, waren muziek en toneelvoorstellingen een belevenis in het dorp. Als DSO speelde, verzorgde Barend Raven de fietsenstalling. Ja, men kwam toen nog lopend of met de fiets naar de voorstellingen want een auto was in die tijd nog pure luxe. We repeteerden in de tuin van "de Tram" het toenmalige beroemde en sfeervolle café van Piet van 't Klooster, het latere Chinees/Indisch restauarant Solo naast "Ruimzicht" in een houten muziektent die men rondom had dichtgemaakt.

Een paar jaar later, april 1961, vierde de sportver. "'s-Graveland"  in "Ruimzicht" haar 40-jarig bestaan met een feestelijk programma. Kortom, het verenigingsleven  bloeide in die vijftig- en zestiger jaren als nooit te voren en hierin speelde "Ruimzicht", het latere "De Oude Herberg", een belangrijke rol. Met de sloop ervan verdwijnt weer een stukje dorpsgeschiedenis.

Joop Glijn
Kortenhoef


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 21º Naar volgende bericht