Putter

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Putter schrijft om zich heen

Wijdemeren, 24 juni 2006

Putter is boos op de beide DB partijen, omdat ze bij het bezoek van de CdK ontbraken. En Putter verbaast zich over wethouder Wim Lorjé.

Ingezonden Bericht

Putter

Mr. Harry Borghouts, commissaris van de Koningin in Noord-Holland, op werkbezoek in Wijdemeren. Onderdeel van het bezoek een gesprek met de gemeenteraad, waarbij, zoals WieWatWaar meldt, "de raadsleden zich opstelden als een hok vol makke schapen".

Ónvoldoende voorbereid dus, maar wat veel gênanter was, de totale oppositie ontbrak.

Alle vijf de oppositieraadsleden waren zogenaamd verhinderd. Een zwaktebod van de eerste orde. Als je zo oppositie voert kun je beter thuisblijven . Het was natuurlijk een prachtige bijeenkomst geweest om eventueel een alternatief geluid te laten horen en om aan de hoogste baas van de provincie duidelijk te maken, dat de dorpsbelangen partijen pal staan voor het welzijn van Wijdemeren.

Ronduit belachelijk was het optreden van de kersverse wethouder Wim Lorjé. Het voltallige gezelschap hoorde met droge ogen aan hoe hij beweerde dat er in Wijdemeren te weinig ambtenaren in dienst waren. Het is nog geen jaar geleden dat VVD-woordvoerder Wim Lorjé bij de behandeling van de begroting met wijd opengesperde mond zich beklaagde over het feit dat er in Wijdemeren te veel ambtenaren rondliepen. Er moest en personeelstop komen. Die luiwammesen moesten maar eens wat harder werken. Het was het liedje dat de VVD vier jaar lang zong , tot vervelens toe, maar wel consequent, dat moet toegegeven worden.

Maar ja, nu zit meneer op de wethouderszetel en nu heeft meneer ineens een heel andere mening. Nu is het vorige liedje veilig opgeborgen in de kast en mag Wim Lorjé blijkbaar zonder dat de VVD daar bezwaar tegen maakt de draaitol uithangen. Voer voor de oppositie? Nee, want die waren er immers niet bij. Daarom moet het hier maar gezegd. Mensen die zich zo gedragen, die de huik naar de wind hangen, die inwisselbare meningen verkondigen al naar gelang het uitkomt, waar je dus nooit van op aan kan, dat soort mensen, daar moet je ver van blijven. Ze brengen schade toe aan de integriteit van de politiek en brengen de geloofwaardigheid van het openbaar bestuur in diskrediet. Grote woorden, dat is waar, maar het is zaak bij de eerste tekenen van verval het publiek te waarschuwen.

Het mag duidelijk zijn dat je wethouder Wim Lorjé nooit of te nimmer op zijn woord moet geloven

Putter


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 27º Naar volgende bericht