Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

NK Palingroken 2006

Kortenhoef, 19 juni 2006

Op zaterdag 2 september wordt het Nederlands Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef weer gehouden, gevolgd door de gondelvaart.

Persbericht

Nederlands Kampioenschap Palingroken

De Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) organiseert op zaterdag 2 september 2006 weer het Nederlands Kampioenschap Palingroken te Kortenhoef.

De wedstrijd vindt plaats op de karakteristieke Kortenhoefsedijk van het schilderachtige dorp Kortenhoef. Kortenhoef is een meer dan duizend jaar oud veendorp (in 1156 nog Curtevenne) met een rijke visgeschiedenis. Oude Kortenhoevers, die zeker op 2 september acte de présence zullen geven kunnen verhalen vertellen over het palingvangen en -roken in grootvaderstijd. Na het succes in 2005, waar ruim 100 palingrokers de strijd streden en Leon van den Hoek uit Zierikzee de eerste prijs behaalde, worden ook dit jaar weer een honderdtal palingrokers verwacht. Vorig jaar kwamen vijftienduizend bezoekers naar Kortenhoef.

De wedstrijd zal rond 12.00 uur beginnen en de prijsuitreiking zal rond 17.00 uur plaatsvinden in de Oude School aan de Kortenhoefsedijk. Dit jaar zal de jury o.l.v. Wim Kozijn, oud-burgemeester van 's-Graveland bestaan uit: meesterkok Erik de Boer van het sterrenrestaurant 'De Nederlanden' te Vreeland, Maarten Mens namens het Nederlands Visbureau, Peter Dohmen van diverse visbladen, Menno Loohuizen en enkele deskundigen.

Inschrijven kan via de website van de VPC.

Braderie en Gondelvaart

Naast de wedstrijd zal vanaf 12.00 uur een kleine, creatieve braderie op de Kortenhoefsedijk plaats vinden en 's avonds om 21.00 uur de traditionele gondelvaart. Het geheel wordt feestelijk omlijst met muzikale optredens.

Het organiseren van het kampioenschap is alleen mogelijk dankzij tientallen vrijwilligers en, onder meer, de volgende sponsors:

Hoofdsponsors : Het Nederlands Visbureau te Rijswijk, Drukkerij Brugemann BV te Hilversum , Stichting BLOK te Kortenhoef , , Auto Classica Rubbio te Nederhorst den Berg, BGN te Houten, Bouwmij P.W. Schipper te Hilversum, Earforce Ministry of Noise te Amsterdam,

Subsponsors : Giele Groep BV te Almere, Hoogstege&Partners accountants te Putten, Hoveniersbedrijf Gé Leurs te Nederhorst den Berg, Installatiebedrijf Gebrs. Dijs b.v. te Nederhorst den Berg, Jachthaven Maarten Fokke te Kortenhoef, Kamphuis&Berghuizen accountants /belastingadviseurs te Hilversum, MG timmerbedrijf te Kortenhoef, Fa. J.H. Schreur en Zn Scheepswerf/Punterbouw te Giethoorn en vele kleine sponsors.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 28º Naar volgende bericht