Rik Jungmann

---

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Horstermeer op de Kaart

Horstermeer, 10 juni 2006

Afgelopen woensdag hadden de bewoners van de Horstermeer de politiek uitgenodigd. De toekomst van de polder werd weer op de kaart gezet.

Ingezonden Bericht

Horstermeerpolder dringt door tot gemeentehuis !

Woensdagavond 7 juni hield de Bewonersvereniging Horstermeerpolder een ledenvergadering, waarbij dit keer ook alle politieke partijen waren uitgenodigd.

Dit natuurlijk naar aanleiding van het vragenformulier wat de vereniging vlak voor de afgelopen verkiezingen naar alle partijen verstuurd had. (De resultaten daarvan zijn op de website van de Horstermeerbewoners te vinden. )

Patricia Nieuwendijk (bestuurslid) begon met een heldere presentatie over de waterproblematiek in, en de vele plannen over de polder. Het was iedereen wel duidelijk na de presentatie, die polder heeft behoefte aan Duidelijkheid, Duurzaamheid en Droge voeten. Gelukkig dachten alle aanwezige politici er ook zo over.

Wim Neef, als vertegenwoordiger van het college, stak de bewoners een hart onder de riem toen hij zei dat de gemeente alleen zou instemmen met provinciale plannen wanneer de bewoners het daar mee eens konden zijn, draagvlak is het devies. Met zg. aanwijzingen vanuit de provincie wist hij wel raad.

Cees Bosdijk van de PvdA vertelde over zijn ervaringen met toenmalige plannen om de Spiegelplas als baggerstort te gaan gebruiken. Dat was afgewenteld door met veel mensen (waar allerlei kennis en kunde bijeen kwam) een goed tegenwicht te bieden en desnoods de publiciteit te zoeken.

Joep Frijdal, VVD, was richting Provinciale Staten gegaan en had daar de meningen gepeild. Dat was ook goed nieuws, het spook van het bergen van water was in de Staten lang niet meer zo populair als een paar jaar geleden.

Op de avond werd ook aandacht gevraagd voor een fiks gevalletje waterschade. Jan Westhof verhaalde wat er met zijn ouderlijk huis was gebeurd nadat AGV een snelstromende sloot naast het huis had aangelegd, zonder de nodige extra maatregelen te nemen. Door dat snelle water was in een paar jaar heel veel zand onder de woning weggespoeld, waardoor er nu fikse scheuren in de muren ontstonden. AGV geeft geen thuis. "Bewijs eerst maar een onomstotelijk dat het onze schuld is", zo lijkt de reactie te zijn van onze dijkgraaf. Wethouder Neef wist al af van de situatie en toonde zich zeer ontstemd over de manier waarop AGV (tegenwoordig Waternet) hier mee omgaat. Hij bood direct aan om als intermediair op te treden, bravo !

De avond werd met een gezellige borrel afgesloten, het was nog lang onrustig in de Herberg.

Martin Vuyk
Horstermeer

De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind 28º Naar volgende bericht