Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

12 juli: Info Dorpscentrum Ldr.

Oud-Loosdrecht, 8 juni 2006

Op 12 juli houdt de gemeente een informatieavond over de ontwikkelingen rond het Dorpscentrum Oud-Loosdrecht.

Persbericht

Iedereen welkom!

Dorpscentrum Oud-Loosdrecht: op 12 juli informatieavond

"Hoe staat het toch met het plan voor het Dorpscentrum? Gaat het wel door? Ik hoor al een tijdje niets!" Zo maar wat geluiden die de gemeente hoort tijdens gesprekken met inwoners van Loosdrecht over het toekomstige dorpscentrum. De antwoorden zijn eenvoudig: het gaat goed en.. er is voortgang! Om iedereen te kunnen bijpraten organiseert de gemeente op 12 juli aanstaande een informatieavond. Het tijdstip en de locatie maakt de gemeente later bekend.

De laatste stand van zaken is als volgt. Het schetsplan dat door de gemeenteraad in februari van dit jaar is vastgesteld, wordt op dit moment uitgewerkt door de architect en de ontwerper voor de openbare ruimte. Zo ontstaat er een beter en meer uitgewerkt beeld van de kwaliteit en de vormgeving van de toekomstige woningen, winkels, het plein, de haven en de inrichting van het openbare gebied. Intussen zijn er diverse onderzoeken gaande die nodig zijn voor de verdere uitwerking. Omdat ook de herinrichting van de Oud-Loosdrechtsedijk ter hoogte van het Dorpscentrum en de realisatie van een 2 e Heul op het programma staan, komt er één integraal plan voor het gebied, inclusief aangrenzende dijk. Binnenkort krijgt de Adviesgroep de eerste schetsen gepresenteerd. Deze zijn ook tijdens de informatieavond te zien.

Grondeigenaren

Intussen is met alle grondeigenaren op hoofdlijnen overeenstemming over de inbreng van gronden en ruiling van onroerend goed. Met een paar grondeigenaren zijn de laatste gesprekken gaande over de invulling van de laatste details. Zodra ook deze laatste punten zijn ingevuld, staat niets de uitvoering van het plan meer in de weg.

Procedures

Voordat de uitvoering van het plan kan starten, is het nodig diverse procedures te doorlopen. De belangrijkste en meest tijdrovende procedure is voor het bestemmingsplan. Deze duurt ongeveer een jaar en vangt binnenkort aan. De eerste versie van het voorontwerp bestemmingsplan legt de gemeente binnenkort voor aan de Adviesgroep. Informatie over de procedures en de bijbehorende planning is ook beschikbaar tijdens de informatieavond.

Samenwerking Situs

Projectontwikkelaar Situs en de gemeente zijn van plan de samenwerkingsovereenkomst te ontbinden. De gesprekken over de afwikkeling hiervan vinden momenteel plaats. Intussen denkt de projectorganisatie na over de eventuele inschakeling van andere marktpartijen. Ook bij dit onderdeel is de Adviesgroep betrokken.

Start bouw

Het ziet er naar uit dat de bouw op zijn vroegst start na de zomer van 2007. De totale bouwtijd is ongeveer 2 jaar. Mogelijk laat de gemeente onderdelen uit het plan, bijvoorbeeld het gedeeltelijk bouwrijp maken van de grond, eerder uitvoeren. Want, hoe sneller, hoe beter. Wel nemen de benodigde vergunningen en toestemmingen van andere overheden, zoals het Waterschap en de Provincie, veel tijd in beslag. De gemeente heeft op deze afhandeling geen invloed.

Kalender

Onderstaand enkele belangrijke data:

  • 9 juni: bezoek Commissaris van de Koningin aan het plangebied.
  • 15 juni: bijeenkomst van de Adviesgroep.
  • 5 juli: bezoek van de Statencommissie van de provincie aan het plangebied.
  • 12 juli: informatieavond, voor iedereen toegankelijk (tijdstip en locatie volgen in een volgend bericht).

Wordt vervolgd!


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 22º Naar volgende bericht