Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Onverwachte Obstakels

Kortenhoef, 7 juni 2006

Celia Jansen uit Kortenhoef werd verrast door het onaangekondigd openbreken van de stoep voor haar huis. Over de reactie van Wijdemeren is zij niet te spreken.

Reactie

De dag na Pinksteren. Ik word wakker van een geluid dat lijkt op het verwijderen van stoeptegels. Ik kijk uit het raam en zie dat werlieden bezig zijn de stoep voor mijn huis open te breken.

Een half uurtje later wordt aangebeld. Een man met de vraag of ik mijn auto even wil verzetten. Ik vraag wat zij aan het doen zijn. Kabel leggen, luidt het antwoord. Op mijn opmerking dat ik dat wel even van tevoren had willen weten, haalt de man zijn schouders op.

Ik besluit de gemeente Wijdemeren eens te bellen en vraag naar Voorlichting. De mevrouw daar meldt dat mijn klacht niet voor haar afdeling is bestemd en verbindt mij door met de afdeling Openbare Werken.

De man aan de telefoon is hoogst verbaasd en weet van de opbreking niets af. Hij gaat maar eens rondvragen. Als ik word teruggebeld krijg ik te horen dat het een kabel is ten behoeve van de plaatselijke omroep en dat alleen bij ernstige verstoringen op de openbare weg de aanwonenden een aankondiging krijgen. Ook hier weer het schokschouderen over mijn vraag wat er zou moeten gebeuren als ik deze dag een rolstoeler of bejaarde op bezoek zou krijgen. Mijn huis is rondom alleen met een flinke sprong over de openliggende sleuf te bereiken.

Ik ben zelf te oud voor de kinderwagen, maar ook die zou niet zonder slag of stoot de openbare weg kunnen betreden. Ook ben ik nog niet aan een looprekje toe, maar weten zij veel wie er aan het parcours woont? Helaas, ik mag niet op enig begrip aan de andere kant van de lijn rekenen.

Dan maar naar de klachten-coördinator. Zij wijst mij op een klachtenformulier op de website van de gemeente. Deze vul ik in en verstuur hem  per post ("want u moet hem ondertekenen, en ik ga even op zoek naar het postadres"). Gelukkig vraagt het formulier wat de gemeente in dit verband voor mij zou kunnen doen.

Ik schrijf mijn advies kort maar krachtig op: Lakse houding inzake voorlichting wijzigen!

Celia Jansen
Kortenhoef

Ook uw redacteur wreef gisteren even zijn ogen uit toen hij onverwacht een grote hoop zand en een diepe geul voor de ingang van zijn tuin ontwaarde. Hij vroeg zich af waarom de Driedorpenloop wel enkele dagen vooraf keurig huis aan huis een papiertje in de bus kan doen voor minder overlast. Je zal maar net je oude moeder op bezoek krijgen, of je verhuizing gepland hebben.... Een simpel briefje in de bus kan dan een hoop ergernis voorkomen.

De man die aan het graven was verklaarde overigens ook tegenover de WWK dat hij glasvezel aanlegde naar de studio van Radio Wijdemeren in De Fuik. red.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 19º Naar volgende bericht