Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Zaterdag, Eurodag

Kortenhoef, 7 juni 2006

Komende zaterdag is het Eurodag op de Curtevenneschool in Kortenhoef. De dag wordt gebruikt om geld in te zamelen voor extra's die de gemeente niet verstrekt.

Persbericht

Eurodag op Curtevenneschool: feesten voor het goede doel

Openbare basisschool de Curtevenneschool in Kortenhoef organiseert op zaterdag 10 juni de Eurodag. Leerlingen, leerkrachten en ouders proberen die dag zoveel mogelijk euro's bij elkaar te krijgen voor een nieuw podium en een beamer.

Euro's voor de extra's

"Het is echt fantastisch hoe dit idee is opgepakt", vertelt directeur Hans Broekhof. "Op zich kunnen we op onze school de eindjes prima aan elkaar knopen. Maar echt grote uitgaven voor extra's als een podium of een beamer, dat redden we niet met ons gewone budget. Terwijl we juist die dingen hard nodig hebben voor de activiteiten die we hier zo belangrijk vinden: theater, musical, presentaties, noem maar op. Kijk naar de slotmusical van groep 8, daar wordt maanden en maanden vol overgave met z'n allen aan gewerkt. En dan hebben we problemen met de uitvoering omdat het oude podium niet veilig meer is."

Smulfeest

'Meester Hans' is razend enthousiast over de Eurodag. "Ik had het erover met wat ouders. Die zeiden toen: Hans, daar gaan we iets aan doen! Met z'n allen, leerlingen, leerkrachten én ouders. Toen ging het snel, zeker ook dankzij onze twee fantastische stagiaires: Lotte Marx en Mélanie van Dijk van de Cultureel Maatschappelijke Vorming in Utrecht."

De school krijgt nu van alle kanten van alles aangeboden: prijzen voor de loterij, spullen voor de rommelmarkt en veiling. Zelfs een suikerspin-machine en poffertjes-bakplaat. Zo wordt het ook een echt smulfeest! En iedereen werkt mee: er zijn ouders die cake en taarten bakken, helpen bij de spelletjes, enzovoorts.

Rommelmarkt en veiling

Wie zaterdag 10 juni het schoolplein opkomt, kan heerlijk snuffelen op de rommelmarkt vol leuke tweedehands spulletjes. Boeken, speelgoed, kinderkleren, apparatuur. Kinderen laten zich schminken of doen mee met de spelletjes. En op het terras laat u zich verwennen met een kopje koffie met gebak en genieten de kinderen van poffertjes of een suikerspin.

Hoogtepunt wordt de veiling van waardevolle schoolplaten en bijzondere landkaarten. Een unieke gebeurtenis die verzamelaars uit het hele land trekt.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 19º Naar volgende bericht