Rik Jungmann

---

Binnenlands Bestuur
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

VVD Den Haag wil Vergadermeter

Wijdemeren, 31 juli 2006

De VVD in Den Haag wil dat er bij vergaderingen een vergadermeter wordt gebruikt. Men hoopt zo te bezuinigen en de vergaderingen korter te houden.

Dat staat te lezen in Binnenlands Bestuur. In de vergadermeter worden de uurtarieven van alle deelnemers aan de vergadering plus het ondersteunende gemeentepersoneel bij elkaar geteld. Te denken valt aan de bodes, de ambtenaren die erbij moeten zijn voor een bepaald onderwerp, de notulist, de griffier en uiteraard de colege- en raadsleden.

Wie vermorst de tijd?

Bij de aanvang van de vergadering staat de teller op nul. Gedurende de vergadering is voor iedereen precies te zien wat de stand is in euro's van dat moment. Ook is meteen te zien wat het stellen en beantwoorden van een "zinloze" vraag kost. De vergadermeter zou overal ingevoerd moeten worden vindt de VVD, ook bij het parlement en bij de Ministeries. De vergadermeter moet goed zichtbaar opgehangen worden.

De Haagse VVD fractie hoopt dat de vergaderingen bekort worden en zo te bezuinigen. Als neveneffect denkt men dat de vergaderingen aantrekkelijker voor het publiek worden als er strakker en sneller vergaderd wordt. Gezien de eerdere discussies in de Wijdemeerse raad, ligt het voor de hand dat zowel wethouder Wim Lorjé als de VVD fractie het idee zullen omarmen.

(Misschien is het ook een idee om op de gemeentelijke website een overzicht te publiceren van de kosten van de vergaderingen en de fracties die de meeste tijd gebruikt hebben? De kiezer mag dan bepalen of de gebruikte tijd nuttig is besteed of niet. red. :-)

Sprekende Vuilnisbakken.

Als u toch op de website van Binnenlands Bestuur kijkt, dan is de pagina, over de sprekende vuilinisbakken die Delfzijl krijgt, ook niet te versmaden.


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Matige wind 25º Naar volgende bericht