Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dofijgang

Kortenhoef, 27 juli 2006

De trend om straten speelse namen te geven kan leiden tot komische situaties.

Enkele dagen geleden reed bij ons, langzaam, een duidelijk zoekende automobilist langs. Hij stopte, draaide zijn raam naar beneden en stelde zijn vraag. "Weet u waar de Dofijgang is?" Het duurde enkele seconden voor het kwartje viel. "Aahh, u bedoelt waarschijnlijk de Dopheigang..!!"

In de nieuwe wijk La Traviata, aan de Zuidsingel in Kortenhoef, heet de toegangsweg tot die wijk Dop-hei-gang. Op het straatnaambordje staat Dopheigang. Uitgesproken als Dofijgang, dus...

Uitgeleefd

Als je er op gaat letten, dan heeft de naamgever van de straten zich trouwens echt uitgeleefd. De straten in La Traviata heten Zandheuvel, Piramide, Kleine Wije en Kalkakker. (Is dat Kal-kakker of Kalk-akker...?) Handig om te weten als er iemand bij u stopt en zijn raampje open draait. "Weet u waar de Kal-kakker is? "

De nieuwe namen misstaan niet bij de namen die eerder in het plan Zuidsingel werden bedacht, zoals Zoete Inval, Bruinjoost en Fuikestee.

Ooit woonde je in een straat of een laan. Of je woonde aan een weg, een singel of een dijk. Nu woon je aan de Dofijgang of de Kal-kakker. Geinig.., toch?


De wekelijkse nieuwsbrief Half bewolkt Zonnig Windstil 27º Naar volgende bericht