Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Zondag Sloepentocht

Loosdrecht, 20 juli 2006

Komende zondag wordt in Loosdrecht de zevende "Rondje Loosdrecht" sloepentocht georganiseerd. Er worden vijfhonderd "sloepen" verwacht.

Een "sloep" is iets wat vaart, lager is dan 2.40 meter en niet dieper steekt dan 1.80 meter. Het kan een kano zijn, maar een klein kruisertje kan ook meedoen. De Stichting Sloep heeft tweehonderd tasjes laten maken die te koop zijn bij de VVV en de Mijndense Sluis. In het tasje zitten tegoedbonnen voor consumpties, een programmaboekje en atributen om van de sloep een Caraïbisch piratenschip te maken, het thema van de tocht van dit jaar. De mooist versierde sloep wint een prijs.

Ook zonder Tas

Ook zonder tasje mag men overigens meevaren. Langs de route staan acht podia waarop Caraïbische muziek gemaakt wordt. Er kan gestart worden bij de Mijndense Sluis en bij de Raailsuis (tegenover Intratuin in Kortenhoef). Om lange wachttijden bij de sluizen te voorkomen wordt aangeraden om gespreid te vertrekken tussen 10 en 11 elf uur 's ochtends. Er kan tot zes uur gevaren worden.

Kijkers naar de Sluizen

Kijkers langs de wal kunnen het best op de fiets naar de Mijndense Sluis gaan, of naar de Raaisluis in Kortenhoef, waar bij Van Loenen eventueel geparkeerd kan worden. De route voert over de Loosdrechtse Plassen via de Drecht naar de Mijndense Sluis, dan rechtsaf de Vecht op naar sluis 't Hemeltje in Nederhorst den Berg. Daar het Hilversums Kanaal over tot de eerste Kanaalbrug in 's-Graveland. Dan rechtsaf de 's-Gravelandsevaart op naar de Raaisluis tegenover Intratuin, om weer uit te komen in Loosdrecht. De route kan in beide richtingen, met de klok mee, of er tegen in, gevaren worden.

Om half vijf begint het slotfeest op de steigers van Ottenhome, dat duurt tot half negen.

Informatie over de sloepentocht is te vinden op de website van de Stichting Sloep. De route van het Rondje Loosdrecht staat op de website van het Plassenschap.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Half bewolkt Zonnig Windstil Matige wind 25º Naar volgende bericht