Rik Jungmann

---

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Raad H-sum tegen Gooistad

Wijdemeren, 21 januari 2006

Het college van Hilversum wilde een brief schrijven met een pleidooi om alle gemeenten in het Gooi samen te voegen tot Gooistad. De raad is tegen.

Het college van B&W van Hilversum had een conceptbrief aan de provincie geschreven, waarin het pleitte voor samenvoeging van het hele Gooi tot Gooistad. In de raad van Hilversum was er alleen steun voor die brief van Leefbaar Hilversum en een éénmansfractie. De rest van de raad vond het een slecht idee.

Eénzijdig en onverstandig

Eénzijdig en onverstandig noemde Erik Boog (D66) de brief. De PvdA fractie begreep niet dat juist de lokale partij Leefbaar Hilversum toch voor Gooistad is. Haselager (PvdA0 vond dat er door het zenden van die brief een verkeerd signaal uitging. "Voor de andere gemeenten lijkt het of Hilversum weer de baas wil spelen."

De CDA fractie voelde ook niets voor de "machobrief" van het college. Het CDA heeft een motie op de plank klaar liggen als een tweede conceptbrief van het college toch weer niet strookt met de opvattingen van de raad.

En zo verdween de wens van Hilversum om tot Gooistad (240.000 inwoners) te komen op de schroothoop van de politieke geschiedenis van Hilversum.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Half bewolkt Matige wind Naar volgende bericht