Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Flameling: Van Waveren liegt

Wijdemeren, 17 januari 2006

Felix Flameling (D66) beticht Jaap van Waveren, de lijsttrekker van DBL van leugens. Ties Hagen vindt hij denigrerend. Felix denkt dat D66 niet terugkomt.


Felix Flameling, scheidend fractievoorzitter D66

Naar aanleiding van de reacties van DBL lijsttrekker Jaap van Waveren en PvdA wethouder Ties Hagen op de overstap van wethouder Yvonne Siemons vroeg Simone Stevens van de G&E aan Felix Flameling (D66) naar zijn mening over die reacties.

Flameling: Van Waveren liegt

Van Waveren verklaarde dat hij er met zijn verstand niet bij kon dat Yvonne Siemons de overstap naar D66 had gemaakt, "omdat die partij het college te vuur en te zwaard bestreden" zou hebben.

Flameling zegt dat Van Waveren liegt met die uitspraak. D66 heeft zich kritisch en constructief opgesteld naar het college, aldus Flameling. Zeker Van Waveren, die de politiek op de voet volgde voor het Loosdrechtse blad De Nieuwsster, zou dat als geen ander moeten weten, vindt Flameling. "Hij liegt en daar houd ik niet van." :verklaart Flameling.

Denigrerend

Ook de uitspraak van wethouder Ties Hagen kan in de ogen van Flameling geen genade vinden. Die zei eerder dat de overstap van Siemons "een bedenkelijk laag dorpsniveau" heeft. Hij raadde iedereen aan om te stemmen op PvdA en CDA. Flameling noemt de uitlatingen van Hagen denigrerend. Ook andere partijen hebben meegewerkt aan het collegeprogramma en het beleid, roept Flameling in herinnering.

Wonderlijk

Felix Flameling vindt het moment van de overstap van Siemons naar D66 wonderlijk, pittig en onlogisch. Maar hij begrijpt het wel. Lijsttrekker Nanne Roosenschoon van D66 en wethouder Siemons wonen vlak bij elkaar en kennen elkaar goed, verklaart Flameling.

Weinig vertrouwen

In het staartje van het stuk in de Gooi straalt D66-fractievoorzitter Felix Flameling niet zo veel vertrouwen uit in de toekomst van D66 in Wijdemeren. Hij zegt: "Het ziet er naar uit dat D66 niet terugkomt, maar door de stap van Yvonne zou er best nog iets in kunnen zitten en dan bedoel ik één zetel. Ze is ook in de rest van de gemmente een bekende figuur."


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind Naar volgende bericht