Rik Jungmann

---

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Gemeente: Controle op regels

Wijdemeren, 16 januari 2006

De gemeente gaat een recreatieterrein en een jachthaven in Loosdrecht bezoeken om te controleren of de regels nageleefd worden.

Persbericht

In januari twee handhavingspilots
Gemeente controleert recreatieterrein en jachthaven

Toezichthouders van de gemeente en de brandweer bezoeken in januari recreatieterrein "Heineke" in Oud-Loosdrecht en jachthaven Van der Linden / Terrein Plaswijck aan de Nieuw-Loosdrechtsedijk in het kader van een handhavingspilot. Tijdens het bezoek zullen de toezichthouders controleren op de naleving van wet- en regelgeving op verschillende gebieden en zullen zij gegevens verzamelen.

Op 21 december 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders de nota Kamperen in Wijdemeren vastgesteld. De uitvoering van dit beleid heeft ook gevolgen voor voormalige kampeerterreinen en (voormalige) recreatieterreinen. Om de situatie op deze terreinen goed in kaart te brengen, bezoekt de gemeente als pilot twee terreinen die representatief zijn voor andere recreatieterreinen in Wijdemeren. De exploitanten en perceelseigenaren van de terreinen zijn geïnformeerd over deze pilot van de gemeente.

Verschillende controles

De gemeente controleert de terreinen aan de hand van regels uit de Wet op de openluchtrecreatie, nota Kamperen in Wijdemeren, het bestemmingsplan, brandveiligheidsvoorschriften, de Woningwet en de Wet milieubeheer. Ook inventariseren de toezichthouders welke objecten afwijken en gaan na welke zonder bouwvergunning zijn geplaatst of gewijzigd. Daarnaast bekijken de toezichthouders of er sprake is van onrechtmatige bewoning. Tenslotte verzamelen ze gegevens voor de heffing van toeristenbelasting. Bij geconstateerde overtredingen kan de gemeente handhavend optreden.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Matige wind Naar volgende bericht