Rik Jungmann / Herman Stuijver

Bob Paulich

Ingezonden Bericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Komma op De Meenthof?

Kortenhoef, 9 januari 2006

Bob Paulich werkt aan zijn broodjesketen Komma. Er moet er één komen bij Station Bussum-Zuid. Hij heeft ook zijn oog op De Meenthof laten vallen.

U kunt onderaan het onderstaande bericht uw stem uitbrengen op het idee van Bob Paulich. Lijkt het u wat, een Komma op De Meenthof, of ziet u er niets in. Geef uw menng.

Ingezonden Bericht

'Komma' in Meenthof?
Publiek kan meestemmen

Door Herman Stuijver

Bob Paulich uit Nederhorst den Berg bruist altijd van de ideeën en plannen. Deze ex-hoofdredacteur van Radio Wijdemeren heeft een commercieel neusje voor wat het winkelend publiek wil. U kon in de Wijdemeerse Webkrant en de G&E al lezen dat hij vergaande plannen heeft met de opzet van een 'Komma' keten. De Komma's worden kleine 'broodjeszaken' met vers afgebakken broodjes, rijkelijk belegd met vleeswaren, kazen, verse salades enzovoort. Bovendien kunt u er een kopje koffie drinken of een frisdrankje nuttigen. Alles om ter plekke te gebruiken of om mee te nemen.

Voor de Komma's heeft Bob twee concepten: de blokhut ( van echte ronde boomstammen) en de 'schirmbar', ook wel aangeduid als een ski-hut, met veel glas, aluminium en een parasoldak ( zie foto). Over een paar weken zal duidelijk worden of Bobs eerste Komma zal verrijzen bij station Bussum-Zuid. Verder zullen er dan in de toekomst, in samenwerking met NS-Vastgoed, in den lande nog meer Komma's komen.

Maar zoals gezegd, Bob zit zelden stil. Nu heeft hij het plan opgevat om ook in De Meenthof in Kortenhoef een Komma neer te zetten. In dit geval wordt het een zogenaamde Schirmbar om het doorzicht niet te belemmeren. Als het aan Bob Paulich ligt, wordt deze 'broodjeszaak' ongeveer 40 m², als plek kiest hij voor de bankjes met beeld. Dat ligt mooi centraal, het straatmeubilair kan een paar meter verplaatst worden.

Bob is uiteraard heel enthousiast over zijn nieuwe project " Kijk, steeds meer mensen, ook uit Nederhorst, komen voor hun boodschappen naar De Meenthof. Dat winkelcentrum heeft een prima uitstraling. Maar die sfeer kan nog gezelliger worden als mensen er even kunnen neerploffen tussen het winkelen door. Volgens mij is daar best behoefte aan". Natuurlijk heeft Paulich al overleg gevoerd met diverse belangengroeperingen. Welnu die staan er niet onwelwillend tegenover. Wethouder van ruimtelijke ordening Wim Neef is best positief, al voegt hij er wel direct aan toe dat het bestemmingsplan zal moeten worden aangepast. Maar ook de winkeliersvereniging en het Ondernemers Collectief Wijdemeren zijn niet afwijzend. Die zien wel graag een haalbaarheidsonderzoek. En daar komt u als lezer en consument in beeld.

Een Komma Ja of Nee?

Bent u ook zo begeesterd als Bob Paulich? Vindt u ook dat een Komma een verrijking zou zijn voor De Meenthof ? Dan vraagt hij u vriendelijk om (anoniem) mee te werken aan dit korte onderzoek en hieronder uw stem uit te brengen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil Naar volgende bericht