Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Emailservice Succes

Wijdemeren, 5 januari 2006

De gemeente doet er alles aan om de burger goed te informeren. 1300 Wijdemeerders gaven zich onlangs op voor de emailservice.

De publicatie van de gemeenteberichten is voor de inwoners en voor de gemeente van cruciaal belang. Door de problemen met de bezorging van het Wijdemeren Journaal stokte de verspreiding van de gemeenteberichten hier en daar.

Voor mensen met een internetaansluiting, tegenwoordig 75% van de huishoudens, is er voor dat probleem een prima oplossing. De gemeente verspreidde huis aan huis een antwoordkaart. Daarmee kon u uw emailadres opgeven om zo het gemeentelijk nieuws via het net te ontvangen.

Al 1500 abonnees

Er waren al 200 gebruikers van de emailservice. Door de antwoordkaartjes kwamen er 1300 bij. Dat is een groot succes. Gebruikers van de emailservice krijgen exact de pagina, zoals die in het Wijdemeren Journaal afgedrukt staat, in PDF formaat.

De volgende stap is dat de gemeente de emailadressen ook gaat gebruiken voor mededelingen als uw paspoort verloopt, als uw straat opgebroken wordt of andere mededelingen. Maar, dan moet het emailadres gekoppeld worden aan naam, adres en woonplaats. En dat zal nog wel even duren.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht