Rik Jungmann

Douwe van Essen / Rik Jungmann

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

U kunt vast Stemmen!

Wijdemeren, 2 januari 2006

De komende tijd, tot 7 maart, kunt u bij ons vast uw stem uitbrengen. Iedere veertien dagen een nieuwe kans.

Met ingang van vandaag staat rechtsboven op de homepage een poll. U kunt daar uw stem uitbrengen op de partij van uw voorkeur. (Dat kan ook hieronder.)


CDA: Wim Neef
 
DBL: Jaap van Waveren

DBW: René Voigt

D66: Nanne Roosenschoon

GL: Nelleke Schenkkan

PvdA: Lia Moote
 
VVD: Els Kruijt

Van de meeste partijen zijn de lijsttrekkers, de lijsten en de programma's bekend, dus u zult al een idee hebben welke partij uw voorkeur heeft. (Of misschien laat u zich leiden door de landelijke politiek. Als u ChristenUnie of SP had willen stemmen, dan heeft u in Wijdemeren pech. Die doen niet mee. U kunt in dat geval blanco stemmen, of op een enigszins verwante partij. In de poll kunt u ook aangeven dat u NIET gaat stemmen.

Update 4-1-2005, 23.50: GL maakte bekend dat Nelleke Schenkkan de lijsttrekker werd.

Iedere twee weken: Nieuwe spelen, nieuwe kansen!

De poll die zojuist op de homepage is gezet loopt tot zaterdag 14 januari. Op die dag zetten wij de tellers weer op nul en krijgt u weer veertien dagen de gelegenheid om te stemmen. Dat herhalen wij tot 7 maart, de dag van de verkiezingen. Zo hopen wij een beeld te krijgen van eventuele verschuivingen tijdens de campagne. Dat werkt alleen als u allemaal mee doet en stemt. U kunt ook nu meteen hieronder stemmen.

De spelregels

Om te beginnen stellen wij u gerust. De stemming is volstrekt anoniem en blijft anoniem. Wij weten niet wie er stemt. Wij zien alleen, net als u, wat er gestemd is.

Wij weten ook niet of u een inwoner van Wijdemeren, van Lutjebroek of van New York bent. De hele wereld kan mee stemmen. Als u geen inwoner van Wijdemeren bent verzoeken wij u vriendelijk om niet te stemmen, opdat het resultaat een zo goed mogelijke afspiegeling is. Maar, tegenhouden kunnen wij u niet. Natuurlijk mag u als inwoner van Wijdemeren wel stemmen vanaf uw werkplek, ook als die niet in Wijdemeren is. Graag zelfs!

De bottom line is: Wij plaatsen de poll en u stemt. Het resultaat zien we wel. Zo simpel is het. Om praatjes voor te zijn, wij pretenderen niet dat de poll representatief is, net zo min als vorige keren! De stemmers zijn beperkt tot diegenen die internet gebruiken. En er zijn nog veel mensen die dat niet kunnen of willen, maar die wel naar de stembus gaan. Het zij zo.

Vanaf één IP adres (1 pc of 1 netwerk achter een router) kunt u maar 1 keer per veertien dagen stemmen. Er wordt gecontroleerd op IP adres.

Als u al gestemd heeft, maar u bent benieuwd naar het resultaat, dan kunt u gewoon op de knop "Stem" drukken. U ziet dan de tussenstand van dat moment.

Laat de strijd nu maar losbarsten...


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht