Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Schakers onderuit

's-Graveland, 2 januari 2006

De 's-Gravelandse schakers waren actief in Westbroek, waar zij klop kregen. Op 29 december werd het oliebollentoernooi gespeeld.

Ingezonden Bericht

SCHAAKVERENIGING 'S GRAVELAND
MET VERKEERDE OPSTELLING ONDERUIT

Op 12 december moest schaakvereniging 's Graveland naar Westbroek. De Westbroekers hadden in de afgelopen jaren nog geen wedstrijd gewonnen en waren er op uit daar verandering in te brengen.

Henk Schoenmaker kwam goed uit de opening, hij kreeg het loperpaar en dwong de zwarte paarden naar de achterste lijn. Toch bleek winst te lastig, de remise werd een feit. Patrick Kreuning zat al enkele weken in een dipje en ook vanavond gaf hij snel de partij uit handen. John van der Klein heeft een uitstekende periode, maar hij kwam materiaal achter en moest knokken om het halve punt te redden wat uiteindelijk goed lukte. Henk Passenier kwam met een moeilijke stelling uit de opening, enkele pionnen stonden zwak en de nederlaag werd een feit. Peter Cornelissen zag een mooie aanval, maar zijn tegenstander verkreeg daardoor wel een mataanval. Peter wendde deze af ten kostte van groot materieel, en de nederlaag kwam met wat uitstel. John Reichart was invaller en kwam goed uit de opening, hij offerde materiaal, kwam daardoor erg aanvallend te staan en winst was toen een kwestie van tijd. Hennie Schuurmans opende ijzersterk en overspeelde zijn tegenstander aan allekanten. Binnen de kortste keren was t uit. Jan Andriessen speelde tegen een fanatiekeling, die al snel een kwaliteit won. Daarna begon hij echter minder nauwkeurige zetten te doen en narrig wees hij een remise aanbod af, maar toch kon hij het niet winnen, Jan vocht voor wat ie waard was en haalde toch het halve punt binnen. 4.5-3.5 was derhalve de eindstand.

Het viertal uit Nederhorst ging met 2.5-1.5 onderuit.

Oliebollentoernooi

Het oliebollentoernooi op 29 december was weer een succes. De namen van 13 leden werden in een bak gedaan en dan geloot. Tot het eind toe was het spannend, Henk Schoenmaker had 4 uit 4, Henk Passenier 3.5 en 4 man onder wie Peter Cornellisen en John Reichart hadden er 3. Daar Henk Passenier Patrick (die een schaakdip heeft) pat zette waren er uiteindelijk 3 mensen 2 e , een barrage moest uitsluiting geven, Henk Schoenmaker was al zeker van de eerste plaats. Peter legde in die barrage beslag op de 2 e plaats. De eerste helft van de interne competitie zit er op, verrassende aanvoerder is John van de Klein, gevolgd door Henk Schoenmaker, John Reichart en Peter Cornelissen. Jeugdlid Floris van Doorn staat momenteel 8 e en de lijst wordt aangeduwd door Jaap Hartenberg die wel elke week beter gaat spelen.

Mocht u ook willen komen schaken dan bent u welkom op elke donderdagavond vanaf 20.00 uur in de Matrijs op de Julianaweg 11a. Van te voren aanmelden is wel zo handig, dan kunnen we een tegenstander voor u regelen. Voor info belt of mailt u met Patrick Kreuning, 06-18037278, pkreuning666@yahoo.com . U kunt ook op de website van de club kijken.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht