Rik Jungmann

---

Persbericht
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Amnesty voert Actie

Wijdemeren, 25 februari 2006

Op 11 maart voert Amnesty International actie rondom de Internationale Vrouwendag. Bij Albert Heijn in de Meenthof (Kortenhoef) kunt u dan tekenen.

Persbericht

Internationale Vrouwendag
11 Maart actie in Kortenhoefse Albert Heijn

Denkt u zich eens in:

In Rusland wordt elk uur zeker één Russin vermoord door haar (ex-)man of een familielid. In Guatemala worden elke dag twee vrouwen vermoord. Vrouwen in Nigeria staan bijna voortdurend bloot aan geweld. Naar schatting wordt meer dan eenderde van de vrouwen geslagen, verkracht of verminkt.

...En de daders? Die gaan vaak vrijuit!

Dit geweld tegen vrouwen moeten we stoppen! Daarom voert Amnesty International actie rondom Internationale Vrouwendag. In de Albert Heijn in de Meenthof kunt u drie actiekaarten ondertekenen. Deze kaarten worden opgestuurd naar de plaatselijke autoriteiten om deze aan te sporen actie te ondernemen om de situatie voor vrouwen te verbeteren en het geweld te veroordelen. Dit jaar staat geweld tegen vrouwen in drie landen centraal: Nigeria (huiselijk geweld- wetgeving), Rusland (huiselijk geweld-maatregelen) en Guatemala (vrouwenmoorden).

Helpt het nu echt?

Ja! De acties die rond 10 December, de dag van de Mensenrechten, zijn gevoerd bewijzen dat eens te meer. Twee van de tien mensenrechtenactivisten waarvoor actie is gevoerd zijn inmiddels op vrije voeten.

Walter Cubas Baltazar was, zonder enige bewijs, beschuldigd van het plegen van een aanslag. Walter kreeg levenslang. Amnesty geloofde in zijn onschuld, voerde actie en met succes. Walter is op 2 februari 2006 vrijgelaten na dertien jaar en dertien dagen gevangenisstraf.

Walid al-Bunni is een van de oprichters van het Syrische Genootschap voor de Mensenrechten. Hij heeft vier jaar gevangen gezeten in slechte omstandigheden, alleen omdat hij zijn stem liet horen in een land zonder democratie. Walid is op 18 januari vrijgelaten. Samen met hem mochten nog vier prominente critici van de Syrische regering de gevangenis verlaten.

Volgende week kunt u meer lezen over de acties in dit blad. Zet het alvast in uw agenda: 11 Maart tussen 9.00 tot 17.00 uur staan wij klaar om samen met uw hulp actie te voeren en het leven van vrouwen te verbeteren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Harde wind Naar volgende bericht