Rik Jungmann

---

Reactie
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Hondenpas is APV-pas

Wijdemeren, 16 februari 2006

Het gele pasje, waarmee André Spils gisteren zijn betoog kracht bijzette, is geen hondenbelastingpasje. Het is een pasje om met je hond Hilversum in te mogen.

Reactie

Geachte redactie,

Het gele pasje dat André Spils gisteravond tevoorschijn toverde, is van mij.

Zoals jullie wellicht weten is het centrum van Hilversum verboden voor honden. Dit is aldaar in de APV vastgelegd. Alleen mensen die daar wonen of werken kunnen een ontheffing krijgen. Omdat ik enkele jaren geleden vaak dagen achtereen in het centrum van Hilversum vertoefde, heb ik voor onze Larca een ontheffing aangevraagd en gekregen.

Het gele pasje is dus geen bewijs dat ik hondenbelasting betaal, zoals jullie ten onrechte schijven. Hondenbelasting betaal ik aan de gemeente Wijdemeren, de gemeente waar ik woon.

Dit pasje is slechts een bewijs dat ik mij samen met mijn hond in het centrum van Hilversum mag ophouden. Vandaar dat jullie hier niets over kunnen vinden in de hondenbelastingverordening van Hilversum. Met hondenbelasting heeft dit immers niets te maken.

Maar dit systeem zou wellicht toepasbaar zijn om de overlast van paarden en de daarmee gepaard gaande kosten in Wijdemeren in de hand te krijgen.

Met vriendelijke groet,
Tineke Franssen
Loosdrecht


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Matige wind Naar volgende bericht