Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

VVD: DBL heeft ongelijk

Wijdemeren, 15 februari 2006

De VVD reageert met verbazing op de inbreng van DBL in de campagne, dat er lokaal gekozen zou moeten worden uit onvrede met Den Haag.

Persbericht

Reactie op het bericht
"DBL bereidt zich voor op de komende raadsperiode".

Met verbazing heeft de VVD kennis genomen van de oproep van Dorpsbelangen Loosdrecht om kiezers vooral op lokale politieke partijen te laten stemmen om "een veel duidelijker signaal van onvrede af te geven aan 'Den Haag' over het beleid van de afgelopen jaren". Deze oproep is verschenen naar aanleiding van een congres van de Vereniging van Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG) dat DBL onlangs heeft bijgewoond.

De VPPG vindt dat het dualisme beter gediend zou zijn met plaatselijke politieke partijen, de gevestigde politieke orde zou bang zijn om macht in te leveren en vooral uit zijn op het maken van carrière. Zij noemt dit laatste een belangrijk argument om bij de gemeenteraadsverkiezingen op een lokale partij te stemmen.

De VVD WIJDEMEREN reageert als volgt: "Wij zijn bezig met de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen en daar hebben wij een eigen programma voor gemaakt met lokale onderwerpen. De VVD in Wijdemeren houdt zich dan ook alleen met lokale onderwerpen bezig. De inwoners stemmen 7 maart op die partij, die in onze gemeente herkenbaar, consequent en constructief heeft geopereerd. Nu een helder programma neerzet met wensen en invullingen voor de toekomst, oplossingen formuleert voor b.v. woningbouw en zorgvuldig met gemeenschapsgeld omspringt. Dát zijn zaken die lokaal worden opgepakt. De landelijke politiek speelt daarbij geen rol. En DBL zou zich dan ook vér moeten houden van dit soort onzin-opmerkingen!, aldus Els Kruijt.

In mei kunnen de kiezers zich weer uitspreken over landelijke thema's, nú staat de bestuurbaarheid van Wijdemeren centraal en de kiezer bepaalt wie dat het beste kan doen. Een lokale partij met weinig zichtbare daden in de afgelopen periode van 4 jaar (DBL) of een landelijke partij (VVD), diep geworteld in de lokale cultuur en structuur, met een enthousiast team, een op Wijdemeren gericht programma, kortom een partij die een liberaal en herkenbaar geluid heeft laten klinken de afgelopen jaren. De keuze is aan u.

De VVD roept alle inwoners op om te stemmen op basis van een inhoudelijke afweging over het lokale beleid. Want dáár gaan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen (wel) over.


De wekelijkse nieuwsbrief Regen Harde wind Naar volgende bericht