Rik Jungmann

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dorpscentr., Podium en Spieghelhuys

Wijdemeren, 7 februari 2006

Van der Wurf nog niet akkoord met dorpscentrum Loosdrecht, Bruisend Ankeveen krijgt het podium en Het Spieghelhuys in Ndb gaat 18 februari compleet vernieuwd open.


Gastvrije ontvangst.

De bijeenkomst met de pers werd vanmiddag gehouden in Het Spieghelhuys in Nederhorst den Berg. Officieel is dat nog dicht vanwege de verbouwing, maar wij werden er vast gastvrij ontvangen. Het restaurantgedeelte is compleet opgeknapt. Achterin is een bar met snookertafel gekomen. Ook komt daar de mogelijkheid om te darten.


Het restaurant met de bar.

De grote zaal is onherkenbaar verbouwd. De opslagruimte aan de straatkant is verdwenen. De ramen geven direct uitzicht op de straat. Het plafond is licht gekleurd en er is een volkomen nieuwe lange bar geplaatst. Ook is er een ruim podium berschikbaar. Op 18 februari vindt de officiële opening plaats.


De geheel vernieuwde grote zaal, met rechts de nieuwe bar.
Er werd nog druk gewerkt. Overal lag bouwmateriaal en stonden bouwlampen.

Dorpscentrum Loosdrecht: laatste bod hangt

Burgemeester Don Bijl was oprecht teleurgesteld. Vandaag werd het laatste bod aan de heer Van der Wurf uitgebracht om hem deel te leten nemen aan het dorpscentrumproject in Loosdrecht en hem te overreden het convenant te tekenen. Hij is de enige van de belanghebbenden die niet getekend heeft.

Don Bijl had gehoopt dat de heer Van der Wurf in zou stemmen met het laatste bod. Dat heeft deze echter nog niet gedaan. Hij heeft nog een week, tot 14 februari, de tijd. Daarna zal het college, daarin unaniem gesteund door de raad, tot onteigening over gaan.

Bruisend Ankeveen krijgt Podium

Wethouder Yvonne Siemons was verheugd om mee te kunnen delen dat Bruisend Ankeveen het geld krijgt dat nodig is om het multi-inzetbare muziekpodium aan te schaffen. Dat geld werd een jaar of tien geleden door de gemeente 's-Graveland uit de verkoop van 't Regthuys in Ankeveen apart gezet en geoormerkt. Het bestaande onderstel van de toenmalige muziektent werd mee verkocht met 't Regthuys. Daarom werd Ankeveen een nieuw muziekpodium toegezegd. Het kwam er nooit van. Nu wel. Het podium zal door Bruisend Ankeveen gebruikt worden voor evenementen. Ook zal het mogelijk verhuurd worden aan anderen.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht