Rik Jungmann

Douwe van Essen

Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

D66: Gevolgen Den Haag?

Wijdemeren, 7 februari 2006

D66 in de regio is bezorgd dat het Haagse debacle van de partij af zal stralen op de lokale verkiezingen van 7 maart. Toch houdt men goede hoop.

De Gooi- en Eemlander ging rond in de regio met de vraag aan de D66 kopstukken of zij bezorgd zijn over gevolgen voor de lokale verkiezingsuitslagen na het debacle van die partij in de Tweede Kamer.

Alle lokale D66'ers benadrukken dat zij lokaal goed bezig zijn en dat er dus geen verband zou moet bestaan tussen wat er in Den Haag gebeurt en lokaal. toch klinkt bij allen wel wat bezorgdheid door.


Joost Boermans (voorzitter a.i.), rechts naast hem
Nanne Roosenschoon, de lijsttrekker van D66 Wijdemeren.

Erik Boog (Hilversum), Ron Schaap (Huizen), Mimi Sluiter (Bussum), Cissie Douma (Weesp), Marcel Adriani (Naarden, waar D66 terug wil komen van weggeweest), Hans Ohr (Baarn) en Joost Boermans (Wijdemeren). Allen leggen zij de nadruk op het feit dat D66 lokaal bezig is en hopen zij dat de kiezer dat ook zo ervaart.

Het wordt spannend

Joost Boermans uit Ankeveen, de interim-voorzitter van de afdeling, vindt dat de Haagse fractie veel te snel was met zijn oordeel over de Afghanistan missie. Hij beseft dat de Haagse perikelen afstralen op D66 Wijdemeren, maar benadrukt dat het een lokale afdeling is. Het wordt spannend. "We hebben nu één - kleine- zetel in de raad. Het wordt spannend of we terugkomen." Hij geeft de moed echter niet op. In 2002 kwam D66 in de raad met reststemmen.


De wekelijkse nieuwsbrief Bewolkt Windstil Naar volgende bericht