Zaterdag 30 december jl. hield vv Nederhorst een zaalvoetbaltoernooi voor de C t/m F jeugd in sporthal de Blijk. Het was een succes.

ingezonden bericht

Zaalvoetbal groot succes!

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door de sponsoring van café 't Jaagpad en de Woonhoeve. Om 9 uur trapte de F pupillen af. Er werd gespeeld in een poule van 5 teams. De teams waren geformeerd uit spelers van F1 t/m F6.

De grote winnaar werd het team van PSV. Zij wisten 3 van hun 4 wedstrijden te winnen en werden hierdoor met 9 punten winnaars bij de F. Ook alle E pupillen waren over 5 teams verdeeld. Barcelona dat twee keer won en twee keer gelijkspeelde, werd kampioen met 8 punten. Bij de E was het wel een spannende poule geweest, want Valencia behaalde ook 8 punten, maar had een slechter doelsaldo dan Barcelona. De C en D spelers waren verdeeld over 8 teams. Vanuit twee poules van 4 teams zouden de nrs 1 en 2 van de poule doorgaan naar de halve finales. Vanuit poule Engeland waren dat Liverpool en Arsenal (op doelsaldo) en vanuit poule Italië AC Milan en Inter Milan. Liverpool won de 1 e halve finale met 1-0 van Inter Milan en plaatste zich als 1 e voor de finale. De andere halve finale tussen Arsenal en AC Milan was erg spannend en eindigde in 2-2. Strafschoppen brachten Arsenal uiteindelijk in de finale. Nadat Arsenal en Liverpool elkaar al in de poule tegen gekomen waren (1-0 voor Liverpool) was het dit keer Arsenal, dat revanche zocht na de verloren poulewedstrijd en alles op alles zetten om het toernooi te winnen. En dat lukte met grote overmacht 6-1 voor Arsenal.

De organisatie wil graag de sponsors en alle leiders, scheidsrechters, EHBO'ers en verdere vrijwilligers bedanken voor hun hulp. Meer informatie over alle jeugdtoernooien vindt u op de website: www.vvnederhorst.org onder het kopje toernooien.